Sastav Staroplaninskog melema
Staroplaninski melem

Korpa

(0 proizvod)

Sastav Staroplaninskog melema


Poštovani ovde su biljke i tvari koje se koriste za proizvodnju Staroplaninskog melema.

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara Planina  na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom
domacinstvu upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstva pod brojem BPG 732575013074 iz Pirota.  

Sirovine za pravljenje melema se beru na Staroj Planini. Stara planina pripada grupi venačnih planina, a njen glavni venac prostire se približno od Zaječara do Crnog mora u dužini od oko 550 km. Pri tom manji deo glavnog venca (oko 150 km) predstavlja granicu izmedju Srbije i Bugarske.

Na Staroj planini je utvrđeno postojanje 1.190 biljnih vrsta i ubraja se u značajne centre tercijarnih i i glacijalnih endemoreliktnih vrsta. Specifične biljne vrste su Krilasti zvončić, kao lokalna endemska vrsta i Pančićeva žablja trava, centralnobalkanski endemitet koji kod nas postoji samo na Staroj planini. Zatim Plava Lincura (Gentiana alba) takodje vrlo retka i sada je ima samo na višim istaknutim krečnjačkim stenacima. Takodje Plava lincura - zakonom zaštićena vrsta. Od šumskih i zeljastih zajednica interesantne su zajednice planinskih tresava na Jabučkom ravništvu, Babinom zubu i u predelu Arbinja.

Floristički u odnosu na nacionalnu floru na Staroj planini raste 24,5% biljnih vrsta od ukupnog fonda flore Srbije. 
Stara planina je značajniji centar tercijalnih i endemo-reliktnih biljnih vrsta, koje su se zadržale u klisurama, kao i glacijalnih relikata i endema na visokim delovima planine.Atest za StaroPlaninski Melem je izvršio "Institut za javno zdravlje u Nišu - Centar za higijenu i humanu ekologiju"

  melem za hemoroide   bradavice    melem za bradavice po licu  bradavice po telu tretman za psorijazu preparat za psorijazu                           Tretman sa jedinstvenom formulom. Staroplaninski Melem najbolji lek po receptu gorštaka

 


Vaša IP Adresa je: 54.224.50.28
Copyright © 2014 kavanali. Powered by Zen Cart