#1 navika u ishrani u koju se Sigorni Viver zaklinje zbog koje izgleda neverovatno sa 72 godine

protiv starenja

Članak ažuriran 31. mar, 2023.

dejan čorba Kreator članka

Svi se sećamo Sigorni Viver (Sigourney Weaver), kao Ripli u sjajnom filmu ”Osmi putnik”.

Sigorni Viver je sve uradila. Decenijama je glumila u filmovima, kao i u televizijskim emisijama, predstavama na Brodveju, a čak je davala glas mnogim animiranim crtaćima, dokumentarnim filmovima i video igricama.

A sa 72 godine, Sigorni Viver iščekuje izlazak svog novog filma ”Avatar 2” i izgleda bolje nego ikad. Zbog čega se mnogi njeni fanovi pitaju kako to uspeva.

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

hemoroidi

Poznato je da Viver igra izuzetno moćne i snažne ženske uloge u svojim filmovima, a za magazin Stellar je 2020 god. izjavila da je njena tajna što se oseća snažno u životu sa 72 godine, izgradnja izdržljivosti u šou biznisu i veganska ishrana.

Viverova nije otkrila mnogo o svojoj veganskoj ishrani novinarima, ali je jasno stavila do znanja da je to važna stavka u životu za nju i njenu porodicu. Kada je Stellar Magazine pitao da li je još uvek veganka, Viver je odgovorio: “Pokušavamo. Džim Kameron (koji je njen reditelj u filmu Avatar) je takođe vegan, tako da imamo veganski ketering tokom snimanja filma Avatar. Moj muž, ćerka i ja zaista se jako trudite da budemo makar vegetarijanci.”

Prednosti biljne ishrane protiv starenja i dugovečan život

Nije iznenađenje da mnogi ljudi ovih dana prelaze na biljnu ishranu, uključujući mnoge poznate ličnosti poput Novaka Đokovića, Natalie Portman, Lizzo i Sigorni Viver. U stvari, radi se nekoliko istraživanja kako bi se potvrdilo da takva ishrana ima zdravstvene koristi protiv starenja.

Jedna nedavna recenzija objavljena u Journal of the American College of Nutrition zaključila je da pridržavanje biljne veganske ishrane može pomoći u smanjenju rizika od smrti od kardio-metaboličkih bolesti, dok takođe smanjuje rizik od pojave dijabetes tipa 2 i bolesti srca. Ishrana za dijabetičare recepti.

Kada je u pitanju vaša koža, ishrana zasnovana na biljkama može vam pružiti koristi protiv starenja. Studija iz 2020 godine objavljena u Journal of Clinical and Aesthetic Dermatologi otkrila je da veganska ishrana, jedenja celih biljaka može pomoći u smanjenju oštećenja ćelija povezanih sa starenjem kože i pojavom bora, kao i da obezbedi stvari poput vitamina A, C i E, od kojih su svi ključni za zdravlje kože koja svakodnevno stari.

I na kraju, ako pogledate najstarije žive ljude na svetu, videćete da mnogi od njih slede uglavnom biljnu ishranu. U stvari, plave zone na svetu, koje sadrže najduže žive populacije, obično jedu meso samo u posebnim prilikama.

Ako ste zainteresovani da jedete više biljnih obroka, pokušajte da napravite obrok bez mesa i uverite se u zdravstvene blagodeti takvog načina ishrane.

Sigorni Viver je na slici sa glumcem Rej Liota (Rejmond Alen Liota) koji je 26. maja 2022 god. umro u snu u 67. godini. Prema rečima njegove publiciste Dženifer Alen, on je umro iznenada u Dominikanskoj Republici, gde je boravio zbog snimanja filma “Opasne vode”.

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

Objavite komentar ⬇️⬇️⬇️

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Boro
Boro
26/06/2022 20:25

Super