3 navike u ishrani Klint Istvuda zbog kojih se oseća neverovatno u 92 godini

3 navike u ishrani Klint Istvuda zbog kojih se oseća neverovatno u 92 godini

Članak ažuriran 02. сеп, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Ovaj glumac je uvek bio prilično strog.

hemoroidi
hemoroidi

Klint Istvud je jedan od najimpresivnijih glumaca u Holivudu. Glumi u filmovima od 1955 godine i nastavlja da oduševljava publiku čak i u svojoj 92. godini (2022 god). I ovaj neverovatan podvig mnoge ljude je naveo da se zapitaju: „Kako je ostao zdrav i pun energije tako dugo ?“

3 navike u ishrani Klint Istvuda zbog kojih se oseća neverovatno u 92 godini

Istvud je oduvek znao ponešto o održavanju fizičke forme. Dizao je tegove rano u životu, počevši od 19 godine kada je, prema članku iz 1991 god. objavljenom u časopisu Muscle & Fitness, trenirao u „zabačenim radnjama”.

hemo 500x420

Decenijama kasnije, održava redovnu rutinu vežbanja i u velikoj meri se fokusirao na svoju ishranu i ono što jede svakodnevno.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Dok su mu navike u ishrani pomogle da održi zdravlje do svojih 90-ih, njegove navike su prilično restriktivne i sigurno nisu za sve. U stvari, u većini slučajeva ne bismo preporučili usvajanje tako strogih navika.

hemoroidi

Fokusira se na to koliko ima telesne masti

Istvud je dao intervju 1991 god. za Muscle & Fitness, koji se sada može naći na mreži na Phisical Culture Studi. U ovom intervjuu, tadašnji Istvudov doktor je komentarisao njegove navike u ishrani i rutinu vežbanja.

„Istvudova telesna mast je manje od 10% na osnovu analize merenja pod vodom“, rekao je dr Hari Demopulos. I Istvud je prokomentarisao, rekavši: „Nikada nisam imao mnogo telesne masti, ali sam uvek bio prilično dobar u pogledu ishrane”. Indeks telesne mase | kalkulator | idealna težina.

Dr. Demopoulos je takođe prokomentarisao Istvudovu ishranu u to vreme: “Istvud se drži ishrane sa niskim sadržajem masti i visokim sadržajem proteina. Takođe obraća veliku pažnju na nivo holesterola (njegov otac, čovek sa mesom i krompirom, umro je u ranoj dobi od kardiovaskularnih zdravstvenih problema).”

Izbegava šećer i alkohol

Prema Health Fitness Revolution, Istvud izbegava dodavanje šećera kad god može, nešto što mu je najverovatnije pomoglo da održi tako dobro zdravlje čak i u svojim 90-im.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

“Klonite se ugljenih hidrata, posebno slatkih deserta. Držite vagu u svom kupatilu. Odmarajte se kako treba. Pokušajte da budete optimisti (pozitivni). Jedite voće i sirovo povrće. Uzimajte vitamine. Preskočite napitke pune šećera. Izbegavajte previše alkohola”, kaže Istvud.

On zapravo ne jede iz zadovoljstva

Ovo svakako ne preporučujemo da pokušate da usvojite sami. U intervjuu za časopis Men’s Health, sin Klinta Istvuda, Skot Istvud, prokomentarisao je ishranu svog oca u odrastanju.

„Moj tata ne jede iz zadovoljstva“, kaže Skot za Men’s Health, „on jede losos i smeđi pirinač za doručak. Pretpostavljam da sam i ja kao on. Kad bih mogao da uzmem pilulu koja mi daje sve potrebne hranljive materije, ja bih mogao da odustanem od hrane.”

Iako se čini da ovo funkcioniše za porodicu Istvud, to ne znači da treba da promenimo način na koji vidimo hranu. Uživanje u hrani iz zadovoljstva je savršeno zdravo. U stvari, mnogi od najdugovečnijih ljudi na svetu zadovoljstvo i sreću pripisuju svojoj dugovečnosti. Drugim rečima – uživajte u hrani koju volite!

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments