3 navike u ishrani Klint Istvuda zbog kojih se oseća neverovatno u 92 godini

3 navike u ishrani Klint Istvuda zbog kojih se oseća neverovatno u 92 godini

Ovaj glumac je uvek bio prilično strog.

Ishrana poznatihPridruži se u Viber zajednicu i otkrij kako sa ishranom čuvaju zdravlje.

Klint Istvud je jedan od najimpresivnijih glumaca u Holivudu. Glumi u filmovima od 1955 godine i nastavlja da oduševljava publiku čak i u svojoj 92. godini (2022 god). I ovaj neverovatan podvig mnoge ljude je naveo da se zapitaju: „Kako je ostao zdrav i pun energije tako dugo ?“

3 navike u ishrani Klint Istvuda zbog kojih se oseća neverovatno u 92 godini

Istvud je oduvek znao ponešto o održavanju fizičke forme. Dizao je tegove rano u životu, počevši od 19 godine kada je, prema članku iz 1991 god. objavljenom u časopisu Muscle & Fitness, trenirao u „zabačenim radnjama”.

Ocenite članak, ostavite komentar.

Decenijama kasnije, održava redovnu rutinu vežbanja i u velikoj meri se fokusirao na svoju ishranu i ono što jede svakodnevno. Dok su mu navike u ishrani pomogle da održi zdravlje do svojih 90-ih, njegove navike su prilično restriktivne i sigurno nisu za sve. U stvari, u većini slučajeva ne bismo preporučili usvajanje tako strogih navika.

Fokusira se na to koliko ima telesne masti

Istvud je dao intervju 1991 god. za Muscle & Fitness, koji se sada može naći na mreži na Phisical Culture Studi. U ovom intervjuu, tadašnji Istvudov doktor je komentarisao njegove navike u ishrani i rutinu vežbanja.

„Istvudova telesna mast je manje od 10% na osnovu analize merenja pod vodom“, rekao je dr Hari Demopulos. I Istvud je prokomentarisao, rekavši: „Nikada nisam imao mnogo telesne masti, ali sam uvek bio prilično dobar u pogledu ishrane”. Indeks telesne mase | kalkulator | idealna težina.

Dr. Demopoulos je takođe prokomentarisao Istvudovu ishranu u to vreme: „Istvud se drži ishrane sa niskim sadržajem masti i visokim sadržajem proteina. Takođe obraća veliku pažnju na nivo holesterola (njegov otac, čovek sa mesom i krompirom, umro je u ranoj dobi od kardiovaskularnih zdravstvenih problema).“

Ocenite članak, ostavite komentar.

Izbegava šećer i alkohol

Prema Health Fitness Revolution, Istvud izbegava dodavanje šećera kad god može, nešto što mu je najverovatnije pomoglo da održi tako dobro zdravlje čak i u svojim 90-im.

„Klonite se ugljenih hidrata, posebno slatkih deserta. Držite vagu u svom kupatilu. Odmarajte se kako treba. Pokušajte da budete optimisti (pozitivni). Jedite voće i sirovo povrće. Uzimajte vitamine. Preskočite napitke pune šećera. Izbegavajte previše alkohola“, kaže Istvud.

On zapravo ne jede iz zadovoljstva

Ovo svakako ne preporučujemo da pokušate da usvojite sami. U intervjuu za časopis Men’s Health, sin Klinta Istvuda, Skot Istvud, prokomentarisao je ishranu svog oca u odrastanju.

„Moj tata ne jede iz zadovoljstva“, kaže Skot za Men’s Health, „on jede losos i smeđi pirinač za doručak. Pretpostavljam da sam i ja kao on. Kad bih mogao da uzmem pilulu koja mi daje sve potrebne hranljive materije, ja bih mogao da odustanem od hrane.“

Najčitaniji članak Ishrana za dijabetičare recepti 🧀

Iako se čini da ovo funkcioniše za porodicu Istvud, to ne znači da treba da promenimo način na koji vidimo hranu. Uživanje u hrani iz zadovoljstva je savršeno zdravo. U stvari, mnogi od najdugovečnijih ljudi na svetu zadovoljstvo i sreću pripisuju svojoj dugovečnosti. Drugim rečima – uživajte u hrani koju volite!

Ocenite članak, ostavite komentar.

Ocenite članak, ostavite komentar ⬇️

guest
Ocenite članak od 1 do 5
Da li vam je članak pomogao ?
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments