Kondilomi u Ustima i na Jeziku | uzrok nastanka, terapije za uklanjanje

kondilomi na jeziku

Članak ažuriran 11. мар, 2024.

dejan čorba Kreator članka

Sadržaj

mrsavljenje
mrsavljenje

Kondilomi na jeziku mogu izazvati krvarenje

Kondilomi (polne bradavice) na jeziku i u ustima mogu izazvati bol i nelagodnost prilikom jela ili govora. One takođe mogu povećati rizik od infekcije i mogu dovesti do teškog krvarenja ako se ne leče.

kondilomi u ustima
Kondilomi u ustima slike

Ružne si i mogu izazvati sramotu i nisko samopoštovanje, takođe mogu dovesti do osećaja izolacije i depresije.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Kondilomi polne bradavice na jeziku i u ustima su teško i neugodno stanje za život. Međutim, postoje tretmani koji vam mogu pomoći u uklanjanju bradavica i vraćanju zdravlja, mentalnog i estetskog blagostanja osobe. Uz pravilan tretman možete povratiti samopouzdanje i kvalitet života.

Terapije za uklanjanje kondiloma u ustima

Kondilomi na jeziku i u ustima mogu se ukloniti različitim tretmanima, kao što su laserska hirurgija, krioterapija i elektrokauterizacija. Pogledajte članak, unutrašnji kondilomi.

program za mrsavljenje

Uklanjanje kondiloma na jeziku laserom

Laserska hirurgija je procedura u kojoj se laser koristi za uništavanje polnih bradavica na jeziku i u ustima. Ovaj postupak je generalno siguran i efikasan i može se koristiti i za male i za velike bradavice.

Krioterapija za uklanjanje bradavice na jeziku

Krioterapija je postupak u kome se kondilomi na jeziku i u ustima zamrzavaju tečnim azotom i potom otpadaju. Ovaj postupak je generalno siguran i efikasan i može se koristiti i za male i za velike bradavice. Pogledajte članak, koji opisuje detaljnije o metodama uklanjanja.

hemo 500x420

Kondilomi u ustima se uklanjanju i elektrokauterizacijom

Elektrokauterizacija je postupak u kome se električnom strujom spaljuju kondilomi na jeziku i u ustima. Ovaj postupak je generalno siguran i efikasan i može se koristiti i za male i za velike bradavice.

Preporučujemo članak, kandida.

Prevencija da ponovo nedobijete bradavice u ustima i jeziku

To možete sprečiti raznim metodama, kao što je vakcinacija i praktikovanje bezbednog seksa.

Najefikasniji način za prevenciju polnih bradavica je vakcinacija protiv HPV virusa. Vakcine su dostupne i za muškarce i za žene i mogu se primenjivati u bilo kom uzrastu.

Praktikovanje bezbednog seksa je još jedan način za prevenciju kondiloma. Ovo uključuje korišćenje kondoma, uzdržavanje od oralnog seksa ako je partner zaražen HPV virusom.

Kondilomi na jeziku i u ustima, uzrok nastanka

Kondilomi polne bradavice na jeziku i u ustima izaziva humani papiloma virus (HPV). Ovaj virus se može preneti oralnim seksom i drugim seksualnim aktivnostima.

kondilomi na jeziku
Bradavice na jeziku slike

Polne bradavice na jeziku i u ustima mogu izazvati razne zdravstvene, mentalne i estetske probleme. Nisu opasne ali su veoma neprijatne.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments