Kondilomi na jeziku i u ustima | najuspešnija terapija za uklanjanje

kondilomi na jeziku

Članak ažuriran 13. apr, 2023.

dejan čorba Kreator članka

Kondilomi (polne bradavice) na jeziku i u ustima mogu izazvati bol i nelagodnost prilikom jela ili govora. One takođe mogu povećati rizik od infekcije i mogu dovesti do teškog krvarenja ako se ne leče. Ružne si i mogu izazvati sramotu i nisko samopoštovanje, takođe mogu dovesti do osećaja izolacije i depresije.

Najčitaniji članak, Kako prepoznati kondilome polne bradavice i kako ih ukloniti.

Kondilomi polne bradavice na jeziku i u ustima su teško i neugodno stanje za život. Međutim, postoje tretmani koji vam mogu pomoći u uklanjanju bradavica i vraćanju zdravlja, mentalnog i estetskog blagostanja osobe. Uz pravilan tretman možete povratiti samopouzdanje i kvalitet života.

Uklanjanje kondiloma sa jezika i iz usta

Kondilomi na jeziku i u ustima mogu se ukloniti različitim tretmanima, kao što su laserska hirurgija, krioterapija i elektrokauterizacija. Pogledajte članak, unutrašnji kondilomi.

hemoroidi

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

Laserska hirurgija je procedura u kojoj se laser koristi za uništavanje polnih bradavica na jeziku i u ustima. Ovaj postupak je generalno siguran i efikasan i može se koristiti i za male i za velike bradavice.

Krioterapija je postupak u kome se kondilomi na jeziku i u ustima zamrzavaju tečnim azotom i potom otpadaju. Ovaj postupak je generalno siguran i efikasan i može se koristiti i za male i za velike bradavice. Pogledajte članak, koji opisuje detaljnije o metodama uklanjanja.

Elektrokauterizacija je postupak u kome se električnom strujom spaljuju kondilomi na jeziku i u ustima. Ovaj postupak je generalno siguran i efikasan i može se koristiti i za male i za velike bradavice.

Prevencija da nedobijete kondilome na jeziku i u ustima

To možete sprečiti raznim metodama, kao što je vakcinacija i praktikovanje bezbednog seksa.

Najefikasniji način za prevenciju polnih bradavica je vakcinacija protiv HPV virusa. Vakcine su dostupne i za muškarce i za žene i mogu se primenjivati u bilo kom uzrastu.

Praktikovanje bezbednog seksa je još jedan način za prevenciju kondiloma. Ovo uključuje korišćenje kondoma, uzdržavanje od oralnog seksa ako je partner zaražen HPV virusom.

Kondilomi na jeziku i u ustima

Kondilomi polne bradavice na jeziku i u ustima izaziva humani papiloma virus (HPV). Ovaj virus se može preneti oralnim seksom i drugim seksualnim aktivnostima.

kondilomi na jeziku
Kondilomi na jeziku

Polne bradavice na jeziku i u ustima mogu izazvati razne zdravstvene, mentalne i estetske probleme. Pogledajte članak, kako prepoznati kondilome.

kondilomi u ustima
Kondilomi u ustima

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

Objavite komentar ⬇️⬇️⬇️

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments