Zdravstveni trik protiv promrzlina

promrzline na licu

Članak ažuriran 31. авг, 2023.

[icegram campaigns=”28762″]

dejan čorba Kreator članka

Zdravstveni trik uklanjanja promrzline na licu, prstima nogu i kod dece

hemoroidi
hemoroidi

Ako znate za Jedinicu 731 iz Japana, onda verovatno imate neku ideju o užasima koji su se dešavali u tom objektu. Uprkos decenijskom zataškavanju, u doba interneta, priče o okrutnim eksperimentima koji su se tamo odigrali proširile su se poput požara.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Kao vojnom lekaru, tokom drugog svetskog rata, jedan od Išijevih primarnih ciljeva bio je razvoj tehnika lečenja na bojnom polju. Ali prvo je morao da zna koliko ljudsko telo može da podnese.

hemo 500x420

Jedan od najstrašnijih bio je eksperiment sa smrzavanjem. Idejni tvorac ovog eksperimenta bio je Jošimura Hisato, fiziolog koji je dodeljen Jedinici 731. 

hemoroidi

Istraživači Jedinice 731 uspeli su da dokažu da najbolji tretman za promrzline nije trljanje ekstremiteta koja je bila tradicionalna metoda do tog trenutka, već potapanje u vodu malo topliju od 37 C stepeni ( mlaku ali nikada topliju od 50 C stepeni ). Ali način na koji su došli do ovog zaključka bio je užasan.

Istraživači Jedinice 731 bi izvodili zatvorenike napolje po hladnom vremenu, a onda im ruke povremeno natapali vodom, sve dok stražar ne proceni da je došlo do promrzlina. Prema svedočenju jednog japanskog oficira, promrzline su potvrđene ako su “smrznute ruke, kada se udare kratkim štapom, ispuštale zvuk sličan onom koji daska daje kada se udari”.

Ud zahvaćen promrzlinama je potom amputiran i odnesen u laboratoriju na proučavanje. Često bi se zatim prešlo i na druge udove. 

Krajem drugog svetskog rata Iši je dospeo na spisak Sovjetskog Saveza, kao osoba koja mora da bude pronađena.

Prvo su ga ipak pronašli Amerikanci. Nakon što je dobio imunitet, zaštitu od Sovjeta i 250.000 jena kao isplatu, počeo je da priča.

Američke vlasti su bile željne da saznaju rezultate eksperimenata koje nisu bile voljne da izvedu same. Zato su mu na kraju rata Išiju dali imunitet. Iako su neka istraživanja od Išija bila dragocena, američke vlasti nisu naučile ni približno onoliko koliko su mislile da hoće.

Ali ipak su održali svoj deo nagodbe. Širo Iši je ostatak života proživeo u miru sve dok nije umro od raka grla u 67 godini.

Super trik za vaše zdravlje je da nanostite mlaku vodu kada zadobijete promrzline na licu, promrzline na prstima nogu, promrzline na koži i promrzline kod dece.

Zdravstveni trik za promrzline Video

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments