Uklonite stres – vežbe disanja Wim Hof

wim hof vezbe disanja

Članak ažuriran 02. сеп, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Vežbe disanja sa Wim Hofom učiniće da budete zdraviji i ukloniće stres.

mrsavljenje
mrsavljenje

Dubokim disanjem tehnikom Wim Hofa, koje podseća na hiperventilaciju, izbacićete mnogo ugljen-dioksida iz pluća i obogatiti ćelije kiseonikom, smanjićete stres i aktivirati rad imunog sistema koji će vas štititi od patogena i bolesti.

Takođe, uz pomoć vežbi disanja vaša krv će postati alkalna, pa se bolesti više neće „lepiti” za vas, jer je poznato da hronične bolesti „vole” kiselu sredinu.

U današnje vreme, prosečno telo je prilično kiselo i ta kiselost, kaže Wim Hof, pretvara se u toksični otpad, što na kraju dovodi do autoimunih i drugih hroničnih bolesti. Dubokim disanjem se polako oslobađamo tog toksičnog otpada.

Wim Hof, takođe poznat kao ”Ledeni čovek, je motivacioni govornik i ekstremni sportista iz Holandije. Poznat je širom sveta po svojoj sposobnosti da izdrži veoma niske temperature.

Prethodno je držao Ginisov svetski rekord u plivanju pod ledom i produženom kontaktu celog tela sa ledom, a držao je i rekord za istrčan polumaraton bosonog po ledu i snegu.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

program za mrsavljenje

Vežba se obično sastoji od 3 do 4 ciklusa. Svaki ciklus uključuje 30 dubokih udisaja, celim stomakom i grudima, i izdisaja, nakon čega se dah zaustavlja na minut i po ili dva minuta, u zavisnosti od toga koliko dugo možete da izdržite bez udisanja vazduha.

Zatim ponovo duboko udahnete i prestane da dišete na 15 sekundi i potom izdahnete. Tada počinje novi ciklus.

Ove vežbe disanja uvek treba izvoditi u sedećem ili ležećem položaju, jer pri tako intenzivnom disanju može doći do peckanja i blagog osećaja nesvestice, ali ne brinite, disanje to lako može da prevaziđe.

hemo 500x420

Napomena, ne izvodite vežbe disanja dok stojite, dok ste u vodi ili dok vozite.

Vodič za disanje Wim Hofa. Video je pogledalo preko deset miliona ljiudi.

Video je na engleskom jeziku, da bi pustili titl na Srpskom, na videu kliknite na CC ( da bi upalili titl ), potom kliknite na zupčanik da bi odabrali Srpski titl.

vim hof vežbe disanja

Wim Hof metoda disanja

Ovo je Wim Hof vežba disanja sporog tempa koja počinje sa zadržavanjem daha od 30 sekundi i nastavlja se do 90 sekundi. Ovo je za početnike ili one koji vole nežnije vođenje. Pogledaj video na YouTube.

Nemojte raditi vežbe disanja u bazenu, pre ulaska u vodu, pod tušem ili vožnje bilo kojim vozilom. Uvek vežbajte u sedećem ili ležećem položaju ( u bezbednom okruženju ).

Ovaj audio-vizuelni vodič prikazuje balončić za disanje da bi vam pomogao da održite ritam i tempo dok dišete. Jednostavno gledajte kako se mehur širi i skuplja i pratite ga svojim dahom.

Prijatni zvuci u pozadini pomoći će vam da isključite zvukove iz svog okruženja i fokusirate se samo na dah. Glas za ovaj video dao je Leo Gamboc koji takođe praktikuje metode Wim Hofa.

Pogledajte kako da zamrznete strah uz Wim Hof, plivanje u hladnoj vodi ❄️

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments