Zdrava Trudnoća i Srećno Materinstvo | saveti za buduće majke

saveti za trudnice

Ana Nikolić Kreator članka dr Ana Nikolić

Ključni koraci za zdravlje Vas i vaše bebe

Kako se pripremiti za zdravu i srećnu trudnoću i koje su osnovne korake koje buduće majke treba da preduzmu kako bi se brinule o svom i bebinom zdravlju?

hemoroidi
hemoroidi

Za zdravu i srećnu trudnocu veoma važno je dovedemo nas organizam u dobro fizičko stanje i da postignemo psihicko blagostanje.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Kada tražiti medicinsku pomoć

Kako prepoznati znakove i simptome trudnoćnih komplikacija i kada je potrebno potražiti medicinsku pomoć tokom trudnoće?

Trudnoća i jeste drugo stanje našeg organizma koji se priprema da prihvati plod. Komplikacije kao što su krvarenje od oskudnog do obilnijeg ili bolovi, stezanje materice koje osećamo kao menstrualne bolove treba se obratiti ordinirajućem ginekologu ili nadležnoj lekarskoj ustanovi.

hemoroidi
hemo 500x420

Tokom trudnoće treba mesečno raditi analizu urina i urinokulturu zbog podložnosti infekcija i komplikacija koje one nose.

Takodje osobe koje imaju više faktore rizika za dijabetes tip 2 (stečeni) ili neko od bliskih krvnih srodnika ima metobolički poremećaj treba da uradi OGTT test radi korekcije ishrane i eventualne terapiju u zavisnosti od rezultata testa.

zdrava i srećna trudnoca
Trudnoća * apstraktna slika

Krvni pritisak u trudnoci treba da se meri prilikom svake kontrole, jer postoji jedan termin koji se zove ‘gestacijska hipertenzija‘ da bi eventualno prepoznali i upotrebili terapiju koji pomaže korekciji stanja i majke i bebe.

Mentalno zdravlje u trudnoći

Kako se brinuti o mentalnom zdravlju tokom trudnoće i koje su osnovne strategije za prevenciju i upravljanje trudnoćnim emocionalnim izazovima?

Trudnoća je najlepše, a samim tim je i nazivamo drugim stanjem, jer pored toga što brinemo o nama, brinemo o stanju bebe u našem telu. Najviše ćemo pomoći kada smo u blagostanju, jer stres oseca beba.

✨ Članak, Spisak lekova za visok pritisak koje će vam lekar prepisati.

Svaki pacijent treba da pronađe ginekologa koji mu uliva poverenje i sa kim ima dobru komunikaciju da redovno kontroliše trudnoću. Zaista to je nešto najlepše što žena može da doživi u svom životu.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
2 Objave
Inline Feedbacks
View all comments
Milica
Milica
18/12/2023 16:41

Kratko i jasno! Sve pohvale!