Bris grla i nosa cena

Bris grla i nosa cena

Članak ažuriran 16. окт, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Bris grla i nosa cena varira od labaratorije do labaratorije, pa je mudro da proverite cene bar kod dve labaratorije ili sa overenom zdravstvenom knjižicom odete u bolnicu kod lekara opšte prakse, da vam napiše uput za labaratoriju pa da to obavite besplatno u labaratoriji bolnice.

mrsavljenje
mrsavljenje

Sadržaj

Preporučujemo članak, kako da procure sinusi.

Ako dobijete negativan nalaz, onda je uzrok upale grla, virusna infekcija.

Bris nosa je analiza koja se radi kada imate dugotrajna i ponavljena zapaljenja gde je zahvaćena i sluzokoža nosa.

program za mrsavljenje

Bris grla i nosa cena

U privatnim labaratorijama bris nosa sa biogramom i antibiogramom cena je od 450 din do 550 din. Cene variraju od labaratorije do labaratorije, pa je mudro da proverite cene bar kod dve labaratorije ili sa overenom zdravstvenom knjižicom odete u bolnicu kod lekara opšte prakse da vam napiše uput za labaratoriju da to obavite u labaratoriji bolnice.

Simptomi

  • Bol u grlu pri gutanju hrane
  • Osećaj grebanja u grlu
  • Osećaj da vam je suvo grlo

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Kada uz ove simptome imate i kašalj, povišenu temperaturu, groznicu, promukao glas ili promukao kašalj to ukazuje na bakterijsku infekciju grla.

Najpouzdaniji način da se postavi tačna dijagnoza i utvrdi uzrok je uzimanje brisa grla ( ždrela ).

Uzimanje brisa

Bris nosa se radi pre početka primene antibiotika i pre upotrebe bilo koje terapije koja podrazumeva ispiranje nosa. Uzimanje uzorka brisa nosa kao i kod grla se uzima pomoću štapića na čijem je vrhu komadić vate.

Bris grla uradite u rano ujutru, pre uzimanja hrane, pre pranja zuba, pre nego što uzmete antibiotisku terapiju ili ako je u pitanju kontrola, sedam dana nakon završetka uzimanja antibiotika.

Uzimanje brisa u laboratoriji ( državnoj ili privatnoj ) se koriste specijalni sterilni štapić na čijem vrhu je komadić vate. Štapićem se uzima uzorak sa zadnjeg dela sluzokože usta i sa tonzila, a zatim taj uzorak ide na mikrobiološku obradu.

hemo 500x420

Jedan do dva dana trebaju da se naprave rezultati brisa, koji lekaru pružaju infomacije, koja je bakterija nađena da bi mogao da vam prepiše lekove na koje je ta bakterija osetljiva, da bi mogli da je uništite.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments