Bris grla i nosa cena 🧫

Bris grla i nosa cena

Članak ažuriran 02. okt, 2022.

dejan čorba Kreator članka Dejan Čorba.

U privatnim labaratorijama bris grla sa biogramom i antibiogramom, cena je od 450 din do 550 din. Cene variraju od labaratorije do labaratorije, pa je mudro da proverite cene bar kod dve labaratorije ili sa overenom zdravstvenom knjižicom odete u bolnicu kod lekara opšte prakse da vam napiše uput za labaratoriju pa da to obavite u labaratoriji bolnice.

Ako dobijete negativan nalaz, onda je uzrok upale grla, virusna infekcija.

Bris grla treba obavezno uraditi kada imate simptome

  • Bol u grlu pri gutanju hrane
  • Osećaj grebanja u grlu
  • Osećaj da vam je suvo grlo

Napišite komentar ✏️ ocenite članak

Kada uz ove simptome imate i kašalj, povišenu temperaturu, groznicu, promukao glas ili promukao kašalj to ukazuje na bakterijsku infekciju grla.

Najpouzdaniji način da se postavi tačna dijagnoza i utvrdi uzrok je uzimanje brisa grla ( ždrela ).

⭐️⭐️⭐️ Prati Kavanali na Viberu

Bris grla uradite u rano ujutru, pre uzimanja hrane, pre pranja zuba, pre nego što uzmete antibiotisku terapiju ili ako je u pitanju kontrola, sedam dana nakon završetka uzimanja antibiotika.

Uzimanje brisa u laboratoriji ( državnoj ili privatnoj ) se koriste specijalni sterilni štapić na čijem vrhu je komadić vate. Štapićem se uzima uzorak sa zadnjeg dela sluzokože usta i sa tonzila, a zatim taj uzorak ide na mikrobiološku obradu.

Jedan do dva dana trebaju da se naprave rezultati brisa, koji lekaru pružaju infomacije, koja je bakterija nađena da bi mogao da vam prepiše lekove na koje je ta bakterija osetljiva, da bi mogli da je uništite.

Bris nosa je analiza koja se radi kada imate dugotrajna i ponavljena zapaljenja gde je zahvaćena i sluzokoža nosa.

brending-01

Bris nosa se radi pre početka primene antibiotika i pre upotrebe bilo koje terapije koja podrazumeva ispiranje nosa. Uzimanje uzorka brisa nosa kao i kod grla se uzima pomoću štapića na čijem je vrhu komadić vate.

U privatnim labaratorijama bris nosa sa biogramom i antibiogramom cena je od 450 din do 550 din. Cene variraju od labaratorije do labaratorije, pa je mudro da proverite cene bar kod dve labaratorije ili sa overenom zdravstvenom knjižicom odete u bolnicu kod lekara opšte prakse da vam napiše uput za labaratoriju da to obavite u labaratoriji bolnice.

Napišite komentar ✏️ ocenite članak

Pogledajte najčitaniji članak, najbitnije razlike između alergije i prehlade.

Napišite komentar ✏️ ocenite članak ⬇️

guest
Ocenite članak zvezdicom
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments