Ova ovsena kaša je najbolja za mršavljenje, kaže profesionalni nutricionista

mrsavljenje sa ovsenom kasom

Članak ažuriran 07. сеп, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Mršavljenje sa ovsenom kašom, da i to je moguće

Da, možeš jesti ovaj zdravi ugljeni hidrat i pritom mršaviti ! Profesionalni nutricionisti Krissy Gasbarre podeliće sa vama kako to da uradite. 

hemoroidi
hemoroidi

✨ Preporučujemo članak, predijabetes ishrana.

Ovsena kaša ima toliko ludih zdravstvenih blagodeti … ali ako si bio student škole za nutricionizam, ovsena kaša ( ugljeni hidrat ) bi ti se mogla činiti kao jedna od onih namirnica koje želiš da jedeš, osim što bi to verovatno uništilo tvoje ciljeve u vezi sa mršavljenjem.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

To sada nije nužno slučaj, kaže Krissy, koja nudi zdravu porciju saveta kako bi tvoja činija ovsene kaše zapravo „promovisala gubitak kilograma“, objašnjava ona. Ne moraš da je izbegavaš, možeš jesti ovsenu kašu i uvek biti u formi!

Katey Davidson, takođe nutricionista, kaže: „ Neke verzije ovsene kaše su zdravije od drugih … Bez obzira na ciljeve u težini, možeš učiniti male promene sa svojom ovsenom kašom kako bi ti pomogla da se ugojiš ili smršaš.

hemoroidi

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Ako je gubitak kilograma ( dok prihvataš ovsenu kašu kao redovan obrok ) jedan od tvojih ciljeva, evo Davidsonovih saveta.

Dijeta sa ovsenom kasom iskustva

Pametno odaberi zob (ovas)

Ako pokušavaš da se otarasiš kilograma, Davidson preporučuje da se odlučiš za valjani ili rezani ovas, ječam, za koji kaže da je ”manje obrađen”, ima više vlakana i manje šećera, od ostalih vrsta ovsene kaše, poput instant markiranih pakovanja u prodavnicama.

hemo 500x420

Obrati pažnju na veličinu porcije

Naročito ujutro kada ti stomak krči, primamljivo je baciti gomilu ovsa u tu činiju. Međutim, imaj na umu da je standardna porcija pola šolje suvog ovsa. Davidson kaže da će pola šolje rolovanog ovsa dati 150 kalorija (minus tečnost ako kuvaš sa mlekom ), 5 grama proteina i 4 grama vlakana.

Pazi na taj šećer

Da, aromatizovani paketić javorovog i smeđeg šećera ili breskve i krema sa ovsenim pahuljicama mogu te blaženo prebaciti u detinjstvo … ali čak i ako kupiš ono što brendovi reklamiraju „bolje za vas“, ovsena kaša sa ukusom i dodatkom proteina ili nižim šećerom, izuzetno je važno pripaziti na količinu šećera ako pokušavaš da smanjiš kilograme.

To je delimično zato što, kao što Davidson objašnjava, dodani šećer može uticati na šećer u krvi i izazvati glad i nisku energiju nedugo nakon što pojedeš pakovanje ovsa. Pogledaj sledeći članak, Spusti visok šećer u krvi uz pomoć prirodnog mehanizma.

Dopuni tu posudu ovsa sa blagodetima

Ako žudiš za nekim ukusom ovsene kaše ( ko ti može zameriti ), Davidson kaže da bi mogao da postaneš kreativan sa namirnicama iz ostave, poput cimeta ili nekoliko kapi vanile.

A, da bi dodao više hranljivih sastojaka, razmisli o dodavanju svežeg ili smrznutog voća ( da, banana, manga i bobica! ) Ili merice dobrog proteinskog praha ( Whey protein ).

Pored ovsene kaše, takođe, razmisli o uzimanju hladno ceđenog ulja od kokosa i hladno ceđenog ulja od Lana jer su to najzdravija ulja koja postoje.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments