Pravi ili lažni kondilomi ? Proverite šta imate

lažni kondilomi

Članak ažuriran 01. сеп, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Kondilomi polne bradavice su uobičajena polno prenosiva infekcija (STI) uzrokovana papiloma virusom (HPV). Pojavljuju se kao male izbočine ili lezije na koži i mogu izazvati svrab, peckanje i bol.

Kondilomi polne bradavice mogu biti veoma zarazne i ako se ne leče, mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. Međutim, postoje i lažni kondilomi koji se mogu zameniti sa pravim i izazvati zabunu i nepotrebnu uzbunu. Pogledajte članak, unutrašnji kondilomi.

Sadržaj

Preporučujemo članak, kandida.

Lažni kondilomi

Lažni kondilomi su stanje kože koje se ponekad može zameniti sa polnim bradavicama. Oni mogu biti uzrokovani raznim faktorima uključujući iritaciju kože, dermatitis, urasle dlake, gljivične infekcije ili mladež.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Lažni kondilomi se mogu pojaviti bilo gde na telu, ali se najčešće nalaze na genitalijama, anusu ili unutrašnjoj strani butina.

Obično su to male, mesnate kvržice nepravilnog oblika i boje od bele do ružičaste. Pogledajte članak, papilomi i kondilomi razlika.

Zbog sličnosti sa pravim kondilomima, lažne polne bradavice mogu biti teške za dijagnostikovati. Dijagnoza obično uključuje fizički pregled kod lekara.

Vaš lekar takođe može uzeti uzorak bradavice da ga pošalje u laboratoriju na testiranje. Genetsko testiranje se takođe može koristiti za potvrdu dijagnoze. Pogledajte članak, kako prepoznati kondilome.

Uklanjanje lažnih kondiloma

Lažne polne bradavice se obično mogu ukloniti lekovima kao što su kreme i masti. Ovi lekovi mogu pomoći u ublažavanju simptoma, smanjenju upale i sprečavanju širenja bradavica.

Melem uspešno uklanja bradavice koje se nalaze na koži (nije za unutrašnju upotrebu i sluzokožu). U sastavu je bršljen, divlja nana i moćna čuvarkuća. Pogledajte iskustva korisnika i cenu melema.

Ako su u pitanju dermatitis, urasle dlake, gljivične infekcije ili mladež onda ćete primeniti odgovarajuću terapiju za njihovo saniranje koju vam lekar može predložiti.

Melem uspešno uklanja bradavice koje se nalaze na koži (nije za unutrašnju upotrebu i sluzokožu). U sastavu je bršljen, divlja nana i moćna čuvarkuća. Pogledajte iskustva korisnika i cenu melema.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]
guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments