Unutrašnji Kondilomi kod Žena | šta raditi u toj situaciji?

unutrašnji kondilomi

Članak ažuriran 09. мар, 2024.

dejan čorba Kreator članka

Sadržaj

mrsavljenje
mrsavljenje

Unutrašnji kondilomi kod žena, procedure za uklanjanje

Unutrašnji kondilomi, polne bradavice pogađaju žene i mogu izazvati razne fizičke, mentalne i estetske probleme. Mnoge žene sa ovim stanjem doživljavaju bol, nelagodnost, svrab i peckanje tokom mokrenja ili odnosa.

Pored toga, bradavice mogu izazvati anksioznost, sramotu i depresiju zbog fizičkog izgleda. U nekim slučajevima, kondilomi mogu dovesti do neplodnosti i drugih zdravstvenih problema.

unutrašnji kondilomi
Unutrašnji kondilomi

Moguće je uspešno lečiti i ukloniti kondilome polne bradavice. Uz odgovarajuću negu, možete povratiti svoje samopouzdanje i uživati u životu bez straha od unutrašnjih polnih bradavica.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Najčešći i najuspešniji metodi uklanjanja unutrašnjih kondiloma su topikalne kreme, krioterapija, laserska terapija i hirurško uklanjanje. Posetite vašeg lekara da vas pregleda i prepiše terapiju koja odgovara vašem stanju.

program za mrsavljenje

Primena kreme za uklanjanje unutrašnjih kondiloma kod žena

Lokalne kreme, kao što je imikvimod, nanose se direktno na zahvaćeno područje i mogu pomoći da se smanji veličina i broj bradavica. Imikvimod deluje tako što stimuliše imuni sistem tela da napadne bradavice.

kondilomi u ustima
Kondilomi u ustima

Razmotrite krioterapiju za uklanjanje unutrašnjih kondiloma kod žena

Krioterapija je procedura u kojoj se sredstvo za zamrzavanje koristi da se zamrznu bradavice i dovedu do njihovog opadanja. Tokom krioterapije, bradavice se zamrzavaju, a zatim ostavljaju da se odmrznu, što dovodi do odumiranja tkiva.

hemo 500x420

Unutrašnji kondilomi se uklanjanju i laserskom terapijom

Laserska terapija koristi visokoenergetski snop za uništavanje bradavica. Hirurška ekscizija je invazivniji pristup u kome se bradavice seku skalpelom. Ova metoda se obično koristi za veće ili tvrdokornije bradavice.

Ako možete izbegnite hiruršku eksciziju za uklanjanje unutrašnjih kondiloma

Hirurška ekscizija je invazivniji pristup u kome se bradavice seku skalpelom. Ovo je često najefikasniji metod uklanjanja, ali sa sobom nosi i veći rizik od komplikacija. Pogledajte članak, kondilomi kod žena.

Prevencija od ponovnog dobijanja unutrašnjih kondiloma

Najbolji način za sprečavanje kondiloma je praktikovanje bezbednog seksa. To znači da uvek koristite kondome i izbegavate seksualni kontakt sa zaraženim partnerom. Pored toga, važno je izbegavati deljenje seksualnih igračaka i održavati genitalnu oblast čistom i suvom. Pogledajte članak, kondilomi u trudnoći.

Važno je biti svestan bilo kakvih promena u genitalnoj oblasti i posetiti lekara ako se pojave bilo kakvi sumnjivi znaci ili simptomi. Vakcine, kao što je HPV vakcina, takođe mogu pomoći u sprečavanju širenja polnih bradavica.

HPV vakcina se preporučuje i za dečake i za devojčice od 11 ili 12 godina, a dostupna je i odraslima do 26 godina. Pogledajte članak, papilomi i kondilomi razlika.

Preporučujemo članak, kandida.

Kondilomi se ponekad mogu zameniti za druga stanja kože, uključujući mladeže, bubuljice i urasle dlake. Pogledajte članak, lažni kondilomi.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments