Unutrašnji kondilomi polne bradavice

unutrašnji kondilomi

Članak ažuriran 13. apr, 2023.

dejan čorba Kreator članka

Unutrašnji kondilomi, polne bradavice pogađaju žene i mogu izazvati razne fizičke, mentalne i estetske probleme. Mnoge žene sa ovim stanjem doživljavaju bol, nelagodnost, svrab i peckanje tokom mokrenja ili odnosa. Pored toga, bradavice mogu izazvati anksioznost, sramotu i depresiju zbog fizičkog izgleda. U nekim slučajevima, kondilomi mogu dovesti do neplodnosti i drugih zdravstvenih problema.

Najčitaniji članak, Kako prepoznati kondilome polne bradavice i kako ih ukloniti.

Moguće je uspešno lečiti i ukloniti kondilome polne bradavice. Uz odgovarajuću negu, možete povratiti svoje samopouzdanje i uživati u životu bez straha od unutrašnjih polnih bradavica.

Uklanjanje unutrašnjih kondiloma

Najčešći i najuspešniji metodi uklanjanja unutrašnjih kondiloma su topikalne kreme, krioterapija, laserska terapija i hirurško uklanjanje. Posetite vašeg lekara da vas pregleda i prepiše terapiju koja odgovara vašem stanju.

hemoroidi
unutrašnji kondilomi
Unutrašnji kondilomi

Lokalne kreme, kao što je imikvimod, nanose se direktno na zahvaćeno područje i mogu pomoći da se smanji veličina i broj bradavica. Imikvimod deluje tako što stimuliše imuni sistem tela da napadne bradavice.

kondilomi u ustima
Kondilomi u ustima

Krioterapija je procedura u kojoj se sredstvo za zamrzavanje koristi da se zamrznu bradavice i dovedu do njihovog opadanja. Tokom krioterapije, bradavice se zamrzavaju, a zatim ostavljaju da se odmrznu, što dovodi do odumiranja tkiva.

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

Laserska terapija koristi visokoenergetski snop za uništavanje bradavica. Hirurška ekscizija je invazivniji pristup u kome se bradavice seku skalpelom. Ova metoda se obično koristi za veće ili tvrdokornije bradavice.

Hirurška ekscizija je invazivniji pristup u kome se bradavice seku skalpelom. Ovo je često najefikasniji metod uklanjanja, ali sa sobom nosi i veći rizik od komplikacija. Pogledajte članak, kondilomi kod žena.

Prevencija od dobijanja unutrašnjih kondiloma

Najbolji način za sprečavanje kondiloma je praktikovanje bezbednog seksa. To znači da uvek koristite kondome i izbegavate seksualni kontakt sa zaraženim partnerom. Pored toga, važno je izbegavati deljenje seksualnih igračaka i održavati genitalnu oblast čistom i suvom. Pogledajte članak, kondilomi u trudnoći.

Važno je biti svestan bilo kakvih promena u genitalnoj oblasti i posetiti lekara ako se pojave bilo kakvi sumnjivi znaci ili simptomi. Vakcine, kao što je HPV vakcina, takođe mogu pomoći u sprečavanju širenja polnih bradavica.

HPV vakcina se preporučuje i za dečake i za devojčice od 11 ili 12 godina, a dostupna je i odraslima do 26 godina. Pogledajte članak, papilomi i kondilomi razlika.

Kondilomi se ponekad mogu zameniti za druga stanja kože, uključujući mladeže, bubuljice i urasle dlake. Pogledajte članak, lažni kondilomi.

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

Objavite komentar ⬇️⬇️⬇️

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments