Koja je razlika između alergije i prehlade

Simptomi alergije

Članak ažuriran 13. apr, 2023.

dejan čorba Kreator članka

Neki simptomi mogu da vas prevare, jer je teško reći šta ih izaziva. Dok alergije imaju neke prilično karakteristične simptome koji ih karakterišu, nekad je teško uvideti razliku između alergije i prehlade bez pomoći lekara.

Najčitaniji članak, Zeleni sekret iz nosa može da bude opasan.

Jačina simptoma, međutim, može biti dobar pokazatelj. Ako simptomi potraju, a vi i dalje niste sigurni zašto vam je loše, obavezno konsultujte lekara.

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

hemoroidi

Do kraja oktobra još uvek imamo cvetanje ambrozije koja je veliki alergen a u isto vreme imamo i sezonski grip pored korona virusa, pa je ponekad teško uočiti razliku između prehlade i alergije.

Koja je razlika između alergije i prehlade

Glavne razlike prehlade u odnosu na alergije i simptomi koji su zajednički za oba stanja. I baš ti zajednički simptomi dovode ljude u zabunu da li se radi o prehladi ili alergiji.

Glavne razlike između Alergije i Prehlade

Glavni simptomi alergije

Providna sluz iz nosa
Svrab ušiju, grla i nosa
Neprekidno kijanje

Glavni simptomi gripa

Drhtavica
Kašljucanje
Groznica
Gusta i žuta sluz iz nosa

Zajednički simptmi za alergije i grip

Curenje nosa i zapušen nos
Crvene i vodnjikave oči
Manjak energije

Preterana reakcija vašeg imunog sistema na bezazlene alergene iz vašeg okruženja mogu da postanu sve češća pojava. Pogledajte članak,  najčešće zablude o alergijama i istine koje stoje iza njih.

Alergije su u današnje vreme česta pojava ali nemaju po život opasne posledice za većinu stanovništva. Ljudi koji su u riziku od anafilakse (teška alergiska reakcija) treba da nauče kako da se nose sa alergijama i šta da rade u hitnim slučajevima.

Većina alergija se može kontrolisati izbegavanjem alergena, lekovima i promenom životnog stila. Konsultujte se sa vašim lekarom i alergologom da vam pomogne da se smanje komplikacije i vaš život učinite lakšim.

Da li vam je članak pomogao? Objavite komentar

Objavite komentar ⬇️⬇️⬇️

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments