Najbitnije razlike između alergije i prehlade da se ne bi zbunili

Simptomi alergije

Glavne razlike između Alergije i prehlade

Neki simptomi mogu da vas prevare, jer je teško reći šta ih izaziva. Dok alergije imaju neke prilično karakteristične simptome koji ih karakterišu, nekad je teško uvideti razliku između alergije i prehlade bez pomoći lekara. Jačina simptoma, međutim, može biti dobar pokazatelj. Ako simptomi potraju, a vi i dalje niste sigurni zašto vam je loše, obavezno konsultujte lekara. Ocenite članak, ostavite komentar.

Do kraja oktobra još uvek imamo cvetanje ambrozije koja je veliki alergen a u isto vreme imamo i sezonski grip pored korona virusa, pa je ponekad teško uočiti razliku između prehlade i alergije. Slika ispod ističe glavne razlike prehlade u odnosu na alergije i simptome koji su zajednički za oba stanja. I baš ti zajednički simptomi dovode ljude u konfuziju da li se radi o prehladi ili alergiji.

Glavne razlike između Alergije i Prehlade

Pogledajte članak, kako skinuti visoku temperaturu ? Šta zaista pomaže, a šta je opasno. Najbrži i najbezbedniji način za skidanje visoke temperature.

Glavni simptomi alergije

Providna sluz iz nosa
Svrab ušiju, grla i nosa
Neprekidno kijanje

Ocenite članak, ostavite komentar.

Glavni simptomi gripa

Drhtavica
Kašljucanje
Groznica
Gusta i žuta sluz iz nosa

Zajednički simptmi za alergije i grip koje mogu da vas zbune

Curenje nosa i zapušen nos
Crvene i vodnjikave oči
Manjak energije

Preterana reakcija vašeg imunog sistema na bezazlene alergene iz vašeg okruženja mogu da postanu sve češća pojava. Pogledajte članak,  najčešće zablude o alergijama i istine koje stoje iza njih.

Alergije su u današnje vreme česta pojava ali nemaju po život opasne posledice za većinu stanovništva. Ljudi koji su u riziku od anafilakse (teška alergiska reakcija) treba da nauče kako da se nose sa alergijama i šta da rade u hitnim slučajevima.

Ishrana poznatihPridruži se u Viber zajednicu i otkrij kako sa ishranom čuvaju zdravlje.

Većina alergija se može kontrolisati izbegavanjem alergena, lekovima i promenom životnog stila. Konsultujte se sa vašim lekarom i alergologom da vam pomogne da se smanje komplikacije i vaš život učinite lakšim.

Ocenite članak, ostavite komentar.

Ishrana poznatihPridruži se u Viber zajednicu i otkrij kako sa ishranom čuvaju zdravlje.

Ocenite članak, ostavite komentar ⬇️

guest
Ocenite članak od 1 do 5
Da li vam je članak pomogao ?
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments