Najbitnije razlike između alergije i prehlade da se ne bi zbunili

Simptomi alergije

Članak ažuriran 03. okt, 2022.

dejan čorba Kreator članka Dejan Čorba.

Glavne razlike između Alergije i prehlade

Neki simptomi mogu da vas prevare, jer je teško reći šta ih izaziva. Dok alergije imaju neke prilično karakteristične simptome koji ih karakterišu, nekad je teško uvideti razliku između alergije i prehlade bez pomoći lekara. Jačina simptoma, međutim, može biti dobar pokazatelj. Ako simptomi potraju, a vi i dalje niste sigurni zašto vam je loše, obavezno konsultujte lekara.

Do kraja oktobra još uvek imamo cvetanje ambrozije koja je veliki alergen a u isto vreme imamo i sezonski grip pored korona virusa, pa je ponekad teško uočiti razliku između prehlade i alergije.

Napišite komentar ✏️ ocenite članak

Slika ispod ističe glavne razlike prehlade u odnosu na alergije i simptome koji su zajednički za oba stanja. I baš ti zajednički simptomi dovode ljude u konfuziju da li se radi o prehladi ili alergiji.

Glavne razlike između Alergije i Prehlade

Pogledajte članak, kako skinuti visoku temperaturu ? Šta zaista pomaže, a šta je opasno. Najbrži i najbezbedniji način za skidanje visoke temperature.

⭐️⭐️⭐️ Prati Kavanali na Viberu

Glavni simptomi alergije

Providna sluz iz nosa
Svrab ušiju, grla i nosa
Neprekidno kijanje

Glavni simptomi gripa

Drhtavica
Kašljucanje
Groznica
Gusta i žuta sluz iz nosa

Zajednički simptmi za alergije i grip koje mogu da vas zbune

Curenje nosa i zapušen nos
Crvene i vodnjikave oči
Manjak energije

brending-01

Preterana reakcija vašeg imunog sistema na bezazlene alergene iz vašeg okruženja mogu da postanu sve češća pojava. Pogledajte članak,  najčešće zablude o alergijama i istine koje stoje iza njih.

Alergije su u današnje vreme česta pojava ali nemaju po život opasne posledice za većinu stanovništva. Ljudi koji su u riziku od anafilakse (teška alergiska reakcija) treba da nauče kako da se nose sa alergijama i šta da rade u hitnim slučajevima.

Većina alergija se može kontrolisati izbegavanjem alergena, lekovima i promenom životnog stila. Konsultujte se sa vašim lekarom i alergologom da vam pomogne da se smanje komplikacije i vaš život učinite lakšim.

Napišite komentar ✏️ ocenite članak

Pogledajte najčitaniji članak, najbitnije razlike između alergije i prehlade.

Napišite komentar ✏️ ocenite članak ⬇️

guest
Ocenite članak zvezdicom
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments