Izbeljivanje zuba cena | najpopularnije tehnike

izbeljivanje zuba cena

Članak ažuriran 25. јан, 2024.

dejan čorba Kreator članka

Izbeljivanja zuba cena varira u zavisnosti od toga za koju tehniku izbeljivanja se odlučite. Najpoznatije svetske metode izbeljivanja zuba su ”lasersko” izbeljivanje zuba White Smile metoda i Splint-Trej metoda (kućno izbeljivanje zuba), potom se koriste olovke, trakice, paste i ”kućne” paste za izbeljivanje zuba.

mrsavljenje
mrsavljenje

Sadržaj

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

Izbeljivanje zuba cena

Metoda White Smile, lasersko izbeljivanje zuba, cena oko 150eura

Splint-Trej metoda kućno izbeljivanje zuba, cena od 12.000 do 20.000din.

Olovke za izbeljivanje zuba, cena od 15 do 70eura

Trakice za izbeljivanje zuba, cena oko 15eura

Zubne paste za izbeljivanje, cena oko 500din.

”Kućne” paste za izbeljivanje zuba, cena oko 200din

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

Profi tehnika izbeljivanja zuba

Izbeljivanje zuba je bezbedan proces kojim menjate boju vaših zuba, vraćajući im njihovu prirodno belu boju i čineći ih svetlijim. Zahvaljujući savremenim tehnikama, žuti zubi mogu ponovo postati biserno beli. ”Holivudski osmeh” je doveo do stvaranje estetske kategorije ‘‘izbeljivanje zuba’‘.

”Holivudski osmeh” stvoren je u vremenu kada se sa malih ekrana smešio svet visokog stila. TV lica koja često viđate sa biserno belim zubima su koristila profesionalnu tehniku izbeljivanja zuba.

program za mrsavljenje

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Metoda White Smile, lasersko izbeljivanje zuba (oko 150 eura)

Kod ordinaciskog izbeljivanja zuba u cenu ulazi pregled, materijal za beljenje i sama procedura. Cena ne uključuje moguće popravke zuba ukoliko su potrebne, kao ni uklanjanje kameca i pigmentacije sa zuba.

Pre početka se raspitajte kod zubara šta sve ulazi u cenu.

hemo 500x420

Kada se radi o devitalizovanom zubu, cena po zubu se razlikuje (zub kojim je izvađen živac, najčešće ojačan materijalom koji se ugrađuje u kanal korena zuba kako bi se nadoknadio nedostatak zubne supstance u kruničnom delu).

Stomatološke ordinacije vrše izbeljivanje obe vilice od 15.000 do 25.000 din, ali možete da nađete ordinacije koje imaju akcije, pa cena može da bude niža i do 30%.

Lasersko beljenje zuba traje oko 30 minuta i odmah daje vidljive rezultate. Posle laserskog izbeljivanja zuba, nećete moći sakriti zadovoljstvo zbog novog osmeha.

Metoda se naziva ”lasersko izbeljivanje zuba”, iako vas to može dovesti u zabludu, jer su u pitanju lampe sa svetlošću određene talasne dužine, a rezultat izbeljivanja zuba na osnovu velikog broju studija ne zavisi od toga da li se za aktivaciju gela koristi lampa (laser) ili ne.

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

White Smile metoda za izbeljivanje zuba, se primenjuje u stomatološkoj ordinaciji, tako što se na zube nanosi vodonik peroksid u gelu i specijalne UV lampe koja ne zagreva i ne oštećuje zube, već ima ulogu da ubrza proces beljenja zuba. Metoda je potpuno bezbedna i bezbolna. Sam gel sadrži flour koji je dobar za vaše zube.

Pre tretmana zubar odredi trenutna boja zuba, zatim se specijalnim gelom zaštite desni i na kraju nanosi (aplikuje) gel na zube koji treba da ih izbeli. Nakon 30 do 45 minuta tretiranja lampom zubi postaju za dve do četiri nijanse svetliji.

Nova nijansa belih zuba će vam trajati dve do tri godine, jer se boja menja usled unosa obojenih pića (kafe, čaja, koka-kola, crvenog vina, itd), hrane i cigareta. Jeftine tehnike uklanjanja mrlja od cigareta sa zuba 🦷

Splint-Trej metoda kućnog izbeljivanja zuba (cena od 12.000 do 20.000 din)

Kućno izbeljivanje zuba počinje čišćenjem i popravkom zuba (ako je potrebno). Zubi ne smeju imati karijes, jer je karijes porozan i gel za izbeljivanje može uticati da zub bude ( blago ) osetljiv i da počne da boli na hladno ili toplo.

Neke stomatološke ordinacije rade sa američkim preparatom Opalescence. To je gel koji sadrži karbamid peroksid u koncentraciji od 10 do 15%.

U ordinaciji vam uzimaju otisak gornje i donje vilice i na osnovu njega se pravi kalup (Trej) koji dobijate zajedno sa gelom i nosite kući. U Trej stavljate malu količina gela i nosite u zubina u toku noći. Proces beljenja zuba traje 7 do 10 dana.

Efekat belila traje do tri godine, nakon čega je potrebno obnoviti postupak radi održavanja rezultata jer se boja menja usled unosa obojenih pića ( kafe, čaja, koka-kola, crvenog vina, itd ), hrane i cigareta.

Jeftinija varijanta ove tehnike je olovka za izbeljivanje sa otiskom za zube (trey) u setu.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments