Lasersko Izbeljivanje Zuba Iskustva i Cena

lasersko izbeljivanje zuba

Članak ažuriran 18. мар, 2024.

dejan čorba Kreator članka

Sadržaj

hemoroidi
hemoroidi

Lasersko izbeljivanje zuba

Tehnika ”lasersko izbeljivanje zuba”, vas lako može dovesti u zabludu, jer je u pitanju lampa sa svetlošću specifične talasne dužine, a rezultati izbeljivanja zuba na osnovu velikog broju studija ne zavise od toga da li se za aktivaciju gela za izbeljivanje koristi lampa ili ne. Kućno izbeljivanje zuba je bolja tehnika od laserskog iako je brža jer sa laserskim izbeljivanje imaćete za 1 sat bele zube.

Za lasersko izbeljivanje zuba cena se kreće oko 150 do 200 eura, u zavisnosti u koju stomatološku ordinaciju odete, pa se raspitajte kod najmanje dve ordinacije za cene. Izbeljivanje zuba cena najpopularnije tehnike.

Izbeljivanje zuba je retka estetska procedura kojom u jednoj poseti istog dana možete ulepšati vaš osmeh sa biserno belim zubima. Za jedan sat u dermatološkoj ordinaciji dobijete do čak devet nijansi svetlije zube u odnosu na vašu trenutnu boju zuba.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Neke ordinacije koriste BioLase Epix ”laser” koji može da vam napravi sjajne rezultate isti dan.

hemo 500x420

Izbeljivanjem zuba se uklanjaju diskoloracije sa površine zuba, a boja zuba postaje bela. Američka dentalna asocijacija je objavila da, “beljene zuba indikovano od strane stomatologa koje se vrši u kućnim uslovima, preparatima renomiranih proizvođača, u relativno kratkom vremenskom trajanju, apsolutno je siguran i uspešan način izbeljivanja zuba.”

Lasersko izbeljivanje zuba u ordinaciji – in office bleaching

To je tehnika nanošenja gela (izbeljivač visoke koncentracije) za izbeljivanje zuba u ordinaciji, sa zaštitom mekog tkiva i aktivacijom gela laserskim zrakom (lampom). Za jedan sat možete da imate biserno bele zube. Ova tehnika je brza ali agresivna za vašu zubnu gleđ.

Avitalni zubi (mrtvi zubi), su oni kojima je izvađen živac iz kanala korena. Vremenom takvi zubi menjaju boju i postaju tamniji od okolnih “živih” zuba. Procedura izbeljivanja mrtvih zuba traje više dana i u najvećem broju slučajeva moguće je povratiti zubu staru boju i stari sjaj.

hemoroidi

Koristite gelovi renomiranih svetskih proizvođaca Dentsply, Vivadent, Ultradent, koji ne oštećuju meko tkivo oko zuba ( desni ).

Lasersko izbeljivanje zuba iskustva stomatologa i neželjeni efekti

”Što se tiče ambulantnog beljenja (u ordinaciji) ono podrazumeva primenu visokih koncentracija hp ili kp od 30 do 38%. E tu je mala caka, s’obzirom da je mehanizam izbeljivanja zasnovan na oksidaciji organskog dela gleđi i konverziji pigmenata (koji su organskog porekla) u svetlije molekule i taj mehanizam ima svoje granice.

Kada gel odradi svoje sa pigmentima ide dalje na mineralni sastav gleđi. Ukoliko stručno lice (zubar) ne proceni kada se desila ta tzv. tačka ”zasićenja”, kreću štetne posledice, koje na sreći nisu trajne i zub može da se oporavi.

Što je koncentracija preparata (gela) veća to je i mehanizam agresivniji, jeste da je i vreme bitan faktor (kraće ste u ordinaciji) ali je i gleđ od osobe do osobe takodje manje ili više ”tvrda”.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Nije poenta u visini koncentracije. Sve koncentracije rade istu hemiju. Ali visoke koncentracije imaju brže dejstvo i razornije su na gleđno tkivo. Što se tiče željene boje zuba, niže koncentracije će dati željenu nijansu ali za sporije vreme. A to vreme koje je duže je veoma bitno iz razloga što u tom slučaju pljuvačka sa svojim puferskim i remineralizacionim svojstvom regeneriše ”oštećenu” gleđ.

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

U slučaju primene visokih koncentracija, ”defekte” koji se na gleđi pojave, pljuvačka ne može da sanira jer su veći i dublji. Zato je ipak bolje primeniti kućnu tehniku beljenja sa nižim koncentracijama jer će se dobiti zadovoljavajuci efekat beljenja bez neželjenih efekata.

Zato, verujte mi na EKSPERIMENTALNO PROVERENU reč. Odaberite tehniku kućnog izbeljivanja sa nižim koncentracijama i ne zaluđujte se sa laserskim izbeljeljivanje koje se reklamira, jer je to ista priča kao i svako drugo izbeljivanje, samo što se gel da bi delovao brže, aktivira sa raznim vrstama lasera, za koje neupućeni misle da sam laser beli zube, ali NE to nije tako.

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

Izbeljivanje zuba se preporučuje svima koji imaju problem sa diskoloracijama, pojedinačnim ili generalizovanim, tetraciklinskim prebojenostima. Ali se ne preporučuje deci, trudnicama i dojiljama.

Kućno izbeljivanja zuba umesto laserskog izbeljivanja zuba

Kada se odlučite za izbeljivanje zuba kod kuće (home bleaching), tada vam u ordinaciji zubar pravi otisak vilica i plavi držač (tray-evi) za zube, koje služe kao nosači gela za izbeljivanje. Tehnika je bezbedna i jednostavna jer ćete koristiti gel za izbeljivanje slabije koncentracije.

Nakon kratkotrajne obuke u ordinaciji sami izbeljujete vaše zube, noseći aplikacioni tray napunjen gelom tokom noći ili dana, dolazeći na povremene na kontrole kod stomatologa. Tehnika je jeftinija od laserskog izbeljivanja a rezultati izbeljivana su postepeno menjanje boje ka beloj.

Za vreme izbeljivanja neophodna je prestati sa pušenjem i unosom obojenih pića i hrane (kafa, čaj, kola, crno vino, sveža šargarepa, cvekla).

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments