Olovka za izbeljivanje zuba | Top 10 najboljih olovki

olovka za izbeljivanje zuba

Članak ažuriran 25. јан, 2024.

dejan čorba Kreator članka

Preporuka je da ništa ne radite sami, već otići kod dobrog zubara (privatnog, danas i u državnoj bolnici to rade) da vam preporuči najbolju tehniku izbeljivanja za vaše zube. Pre izbeljivanja zuba dobro bi bilo da očistite zube od kamenca, mekih naslaga, karijesa i ispolirati ih.

hemoroidi
hemoroidi

Napomena, trudnicama se ne preporučuje bez prethodnih konsultacija sa svojim lekarom.

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

Napomena, starosna granica za korišćenje, samo za osobe starije od 16 godina.

Sanjate o biserno belom osmehu? Niste sami.

Kozmetičko izbeljivanje zuba postalo je globalna industrija vredna 3,2 milijarde dolara. Istraživanje iz 2012 god. sa 150 učesnika pokazalo je da su oni sa belijim osmehom ocenjeni kao privlačniji.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Iako možete posetiti zubara zbog profesionalnog izbeljivanja zuba, takav tretman košta oko 150 eura.

Kao zamena na scenu stupa olovka za izbeljivanje zuba. To su tanke plastične tube koje sadrže gel za izbeljivanje. Ona uklanja mrlje sa zuba od hrane i pića, kao što je kafa, crno vino i bobičasto voće.

Radoznali ste da saznate više ? Predložićemo vam najbolje opcije koje preporučuju stomatolozi. Nastavite da čitate za vrhunske olovke za izbeljivanje zuba kako bi vaš osmeh bio sjajan.

Olovka za izbeljivanje zuba ?

Jedna od najvećih prednosti olovke za izbeljivanje zuba je njena jednostavna upotreba. Većina radi tako što na vrhu četkice ispušta gel za izbeljivanje, koji je često karbamid peroksid ili kombinacija urea i vodonik peroksida.

Karbamid peroksid izbeljuje zube sporije od vodonik peroksida, ali pomaže u smanjenju osetljivosti zuba na hladno ili toplo ( ovo je prolazna reakcija ), navodi dr Džozef Salim, doktor medicine.

Da biste koristili olovku za izbeljivanje, nanesite gel za izbeljivanje na svaki zub mekim vrhom četkice olovke. Za razliku od drugih tretmana za izbeljivanje, četkica može da zahvati teško dostupna mesta na kojima se najviše stvaraju mrlje, kao je prostor između desni ( meso oko zuba ), navodi dr Dženifer Džablou, slavni stomatolog i osnivač intelliVHiTE.

U zavisnosti od sastava gela, ostavićete da se osuši na zubima ili ćete ga ostavite da deluje određeno vreme pre nego što ga isperete vodom. „Obično se gelovi stvrdnu i formiraju film koji prijanja uz zube“, rekao je Salim. “Taj film stvara efekat belila.”

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

Kako smo napravili izbor

Kada smo birali olovke za izbeljivanje zuba za ovu listu, uzeli smo u obzir tri glavna faktora: sastojke, cene i recenzije kupaca.

hemo 500x420

Osetljivost zuba je, na primer, bila na prvom mestu. Poznato je da određeni sastojci, kao što je vodonik peroksid, izazivaju ili pogoršavaju osetljivost zuba.

Konačno, razgovarali smo sa licenciranim stomatolozima kako bismo zaokružili 10 najboljih olovaka za izbeljivanje kojima najviše veruju.

Top 10 najboljih olovki za izbeljivanje zuba

To su 10 najboljih olovki za izbeljivanje zuba u inostranstvu, koje možete kupiti na Amazonu ( teeth whitening ). Na kraju članka smo objavili bonus olovku za izbeljivanje zuba koju možete kupiti u Srbiji.

Najbolji olovka u celini – AuraGlov olovka za izbeljivanje zuba – cena 15 do 30 eura

Ovaj popularni proizvod je dobra opcija za osetljive zube jer sadrži 35% karbamid peroksida. Ovo je ekvivalentno približno 13% vodonik peroksida. Pakovanje omogućava do 15 tretmana izbeljivanja i ima dobro uputstvo za korišćenje.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

„Izuzetno je jednostavan za korišćenje“, rekao je Salim. „Mala četkica olovke omogućava precizno farbanje zuba ( gelom za izbeljivanje ).“ Zahvaljujući gelu koji se brzo suši, možete videti rezultate za 60 sekundi.

Ova olovka ima preko 9.273 recenzija ( komentara ) na Amazonu, a mnogi korisnici je nazivaju „jednom od najboljih olovaka za izbeljivanje“ koje su ikada koristili.

Najbolja olovka za osetljive zube – Smilebriter – cena ispod 15 eura

Ovaj proizvod je napravljen da posvetli zube i bori se protiv karijesa, sve u jednom. Sadrži ksilitol, za koji je poznat da jača zubnu gleđ.

Pošto je napravljen sa 44% karbamid peroksida, bezbedan je za one sa osetljivim zubima. Zahvaljujući osvežavajućem ukusu peperminta, možete manje da brinete da ćete imati loš ukus u ustima nakon upotrebe gela.

Najbolja olovka za preko noći – Colgate Optic Vhite olovka za noćno izbeljivanje – cena 15 do 30 eura

Želite da izbelite zube dok spavate ? Uzmite u obzir ovu olovku koju je napravio brend kome mnogi stomatolozi veruju. Gel, koji je veganski, bez glutena i šećera, prelazi iz tečnosti za izbeljivanje u film koji pokriva zube. Gel se lako uklanja ujutru.

Pošto je napravljen sa 3% vodonik peroksida, ne očekujte brze rezultate. Jablov objašnjava da je proizvod sadržao viši nivo vodonik peroksida i ako bi se koristio bez navlake za zube, mogao bi izazvati neželjene efekte.

Najbolji set – SmileDirectClub – cena 15 do 30 eura

Ovo je odlična opcija za one koji više vole da kupuju na veliko. Imate izbor između 6 meseci izbeljivanja ili 1 godine. Prema navodima kompanije, za nedelju dana možete očekivati svetlije zube, ponekad i devet nijansi svetlije.

hemoroidi

Uz to, Salim upozorava, pošto ima visoku koncentraciju vodonik peroksida, nije idealan za ljude sa osetljivim zubima.

Najveća moć izbeljivanja – Philips Zoom Vhitening Pen – cena 15 do 30 eura

Ova olovka spade među jedne sa najvećom koncentracijom peroksida. Možete je koristiti dva puta dnevno, ujutro i uveče, da uklonite mrlje koje su se zalepile na gleđ vaših zuba.

Stomatolozi preporučuju Philips Zoom Vhitening Pen. A dr. Lauren Steddum, doktor medicine, i partner stomatologa sa CarolinasDentist i Lightvave, kaže da koristi Philipsove proizvode za izbeljivanje isključivo u svojoj ordinaciji.

Najbolja lakoća upotrebe – Beaueli olovka za izbeljivanje zuba – cena ispod 15 eura

Sastavom sa 35% karbamid peroksida, ovaj proizvod može pomoći u uklanjanju mrlja kako bi dobili belje zube.

Zadovoljni kupci hvale njegovu jednostavnu upotrebu. Okrenite olovku da biste ispustili gel i naneli ga na vaše zube pomoću četkice. Sve dok pratite uputstva, ne bi trebalo da bude problema.

Njen jedini nedostatak je dužina da se gel osuši. Potrebno je oko 30 minuta, što je mnogo duže od drugih sličnih proizvoda.

Najbolja olovka za budžet – Polar olovka za izbeljivanje zuba – cena 15 do 30 eura

Ako ne želite da izdvojite više novca nego što morate, razmislite o Polar olovci za izbeljivanje zuba. Pristupačna je i pruža dobre rezultatate izbeljivanja. Sadrži 12% vodonik peroksida, koji vam pomaže da brzo dobijete belje zube. Njegovo brzo vreme sušenja od 30 sekundi takođe olakšava izbeljivanje ako ste u pokretu.

Najbolji osećaj tokom korišćenja – Moon olovka za izbeljivanje zuba – cena 15 do 30 eura

Prema mišljenju korisnika, ova olovka daje rezultate. U saradnji sa Kendal Džener, kompanija je imala cilj da oralnu negu učini manje dosadnom. Korisnici komentarišu prijatan ukus olovke ( gela ) sa notama lavande, jagode i kažu da je „vredna pažnje“.

Najbolja olovka za svakodnevnu upotrebu – VieBeauti – cena 15 do 30 eura

Ova olovka ima za cilj da ukloni višegodišnje mrlje sa svojom formulom karbamid peroksida. Dok se mnoge olovke za izbeljivanje kreću po granici između belih zuba i osetljivosti, ova ne rizikuje. Nežna je i može da pruži više od 20 tretmana sa veoma tankim nanošenjem gela.

60% korisnika joj daje 5 zvezdica na Amazonu. Mnogi kažu kako je jednostavna za upotrebu i da vole prirodnu aromu mente.

Najbolji uređaj za izbeljivanje zuba sa plavim svetlom – Go Smile Glov On The Go Pen – cena 15 do 30 eura

Ova kombinacija olovke za izbeljivanje i plavog svetla kompanije Go Smile je dizajnirana da pruži vidljive rezultate nakon jednog tretmana.

Uređaj olakšava tretman tako što se nakon 30 sekundi oglasi zvučnim signalom da biste znali kada je vreme da tretirate sledeće zube. Priloženi USB kabl za punjenje uređaja čini ga pogodnim za putovanja. Mnogi kupci su impresionirani jednim sloganom, „Bukvalno u jednoj upotrebi, video sam ogromnu razliku!“

Olovka koju možete kupiti u Srbiji

Ako ste i dalje za opciju kućnog izbeljivanja zuba sa olovkom, na tržištu postoji set za izbeljivanje zuba sa olovkom.

Preporučujemo set za izbeljivanje zuba + 2 olovke. Pogledajte ponudu i cene na shoppster.

Profesionalni tretman za izbeljivanje, je jednostavan i siguran za upotrebu.

Ola LED Set koristi patentirane, klinički dokazane elemente plave LED svetlosti koji reaguju sa profesionalnim gelom za izbeljivanje zuba i efikasno uklanjaju naslage sa površine zuba.

Ola Set za izbeljivanje zuba sadrži sve što je potrebno da vaš osmeh postane beo i dugotrajan. Nanesite gel za izbeljivanje, postavite Ola usnik za zube i dok plavo LED svetlo aktivira gel za izbeljivanje ( bez stvaranja osetljivosti zuba na hladno ili toplo ).

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Hands-free dizajn vam omogućava da obavljate bilo koji posao dok izbeljujete zube i automatski se isključuje nakon tretmana koji traje 16 minuta.

Vratićete prirodnu belinu zuba uz redovnu upotrebu i imaćete dve do osam nijansi belje zube.

Gel za izbeljivanje je bez glutena i lateksa, bez parabena i sulfata pa ga mogu koristiti i vegeterijanci.

Uputstvo za izbeljivanja zuba

 • Nanesite gel za izbeljivanje
 • Skinite poklopac sa olovke i okrenite donji deo u smeru kazaljke na satu dok gel ne prekrije vrh četkice
 • Nanesite tanki sloj gela na potpuno suve zube, od korena zuba ka vrhovima, izbegavajući kontakt sa desnima ( meso oko zuba )
 • Povežite uređaj sa mobilnim telefonom
 • Umetnite i osvetlite LED svetlo
 • Stavite usnik u usta i osvetlite pritiskom na dugme na pakovanju
 • Usnik će svetleti sjajno plavom bojom
 • Opustite usne, nema potrebe da jako zagrizete
 • Slobodni ste da radite vaše poslove ili se opustite dok izbeljujete zube
 • Nakon 16 minuta LED svetlo će se automatski isključiti
 • Sutradan sve ovo ponovite, i tako 7 do 14 dana

Za najbolje rezultate, preporučuje se da izbjeljujete zube najmanje sedam dana ili dok ne postignete željenu nijasu beline zuba.

Ola proizvodi ( gel ) su napravljeni od prirodnih sastojaka i bilja, potpuno bezbedni za upotrebu, bez glutena, agresivnih i toksičnih supstanci, testirani i sertifikovani od strane Ministarstva Zdravlja Srbije.

Olovka i zubarska ordinacija

Olovke za izbeljivanje zuba, možda neće biti tako uspešne kao poseta zubarskoj ordinaciji.

Na primer, dr Marija Malin, opšti stomatolog, kaže da olovke za izbeljivanje zuba ne deluju na braon ili sive mrlje. „Takođe, ova metoda izbeljivanja neće raditi na krunicama, fasetama ili plombama“, dodala je ona.

Takođe postoji rizik da gel za izbeljivanje dođe do drugih delova usta. „Ako se spuste usne, pljuvačka razređuje i ispira peroksid“, objasnio je Jablou. “Ovo može izazvati slabije rezultate i neželjene efekte kao što su bolne desni, jezik itd.”

Mnogi stomatolozi preporučuju korišćenje olovke za izbeljivanje u kombinaciji sa tretmanom izbeljivanja u ordinaciji.

Tehnike za izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba u ordinaciji, ako tražite trenutne rezultate, to bi moglo biti to.

To je relativno kratka procedura do 2 sata, koja menja nijansu zuba za oko tri do četiri nijanse svetlije u jednom tretmanu.

Takav tretman vam može biti koristan ako na brzinu treba da zabelite zube za velike događaje, kao što su venčanja, fotografisanja i mature.

Kao i kod svakog postupka izbeljivanja zuba, postoje nedostaci. „Ova procedura je veoma efikasna, ali može učiniti zube privremeno veoma osetljivim tokom 24 sata nakon tretmana“, rekao je Steddum.

Srećom, stomatolozi su obučeni da pomognu u sprečavanju ovoga. „Nega nakon izbeljivanja će biti praćena i popravke sa bilo kojim proizvodom za beljenje mogu se koristiti kao dodatak tretmanu za izbeljivanje“, rekla je Malin.

Prilagođen otisak (trey) za izbeljivanje zuba

 • Prilagođeni otisak za izbeljivanje zuba dovodi stomatologa u vaš dom.
 • Otisci vaših zuba se koriste za pravljenje uloška koji savršeno odgovara vašim zubima.
 • U otisku se stavlja gel vodonik peroksida od 14%. Za one sa osetljivim zubima, Steddum navodi da možete koristiti koncentracije od 6 do 9% vodonik peroksida.
 • „Nosite otisak 15 do 30 minuta jednom dnevno tokom 7 do 14 dana ili dok ne postignete željenu belinu“, rekao je Steddum.
 • Otisak možete koristiti za popravke beline tokom cele godine da biste zadržali svetao, beli osmeh.

Trake za izbeljivanje

Ovo je još jedna opcija za izbeljivanje bez stomatologa koja pomaže u rešavanju žutih ili obojenih zuba.

To su mali komadi polietilena, koji je tanak komad fleksibilne plastike. Svaka traka sadrži sredstvo za izbeljivanje, kao što je vodonik peroksid.

Ako se prekomerno koristi ili ne koristi pravilno, može trajno oštetiti zubnu gleđ. „Veoma dehidriraju i izazivaju osetljivost i iritaciju desni“, objasnio je Jablou.

Zaključak

Olovke za izbeljivanje zuba pružaju nešto čemu možete da se smejete, bezbedne su, pristupačne i relativno uspešne.

Svaka olovka (tuba) sadrži gel za izbeljivanje koji uklanja zubne mrlje od hrane i pića. Ali pošto postoji toliko mnogo izbora, ova lista može pomoći da suzite svoje opcije.

Ako odlučite da olovka za izbeljivanje zuba nije za vas, uvek postoje alternative sa drugom vrstom tretmana, a ovde su cene različitih tretmana za izbeljivanje zuba.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments