Namirnice za Prirodno Povećanje Grudi

vezbe za grudi kod kuce

Članak ažuriran 26. мар, 2024.

dejan čorba Kreator članka

Sadržaj

Hrana za prirodno povećanje grudi

Hrana za prirodno povećanje grudi je piskavica i mnoge žene se kunu u ovu biljku. Biljke sa svojim aktivnim sastojcima stimulišu rast grudi. Male grudi mogu biti veliki problem, one neće naškoditi vašem zdravlju, ali mogu da naruše vaše samopouzdanje i sliku koju imate o sebi.

Hormoni za rast grudi

Napomena. Pojedine vrste tumora nose epitet hormonski zavisnih. U tom smislu pominjemo estrogen kao jednog od glavno optuženih za ove probleme. Sve je više tvrdnji da povećanje estrogena u organizmu u velikoj meri utiče na pojavu hormonski zavisnih tumora a da na povećano prisustvo ovog hormona utiče ishrana i životne navike.

Uticaj estrogena na rast grudi

Estrogen ima jak uticaj na rast tkiva koja su osetljiva na hormonske uticaje kao što su to grudi kod žena i materica ili prostata kod muškaraca.

mrsavljenje
mrsavljenje

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Zasićeno hormonsko okruženje svakako može poslužiti kao dobar preduslov za razvoj raka ali to nemora značiti i aktivaciju gena koji izaziva rak. Hormoni regulišu razvoj i rast, metabolizam hrane, kognitivne funkcije i raspoloženje, telesnu temperaturu i čitav niz drugih stvari.

Zato protiv hormonski zavisnog kancera dojke, jajnika, materice i prostate možemo koristiti ishranu i životne navike koji će hormone držati u ravnoteži, na estrogen i na njegove imitatore. Pa se tako često spominje i fitoestrogen kao mogući krivac iako to nije.

Uvećano prisustvo estrogena dolazi kroz ishranu namirnicama životinjskog porekla koje osim prirodno prisutnih hormona često sadrže i sintetičke hormonske preparate kojima se tretira stoka.

Uticaj fitoestrogena na povećanje grudi

Fitoestrogeni su prirodne supstance koje proizvode biljke. Imaju slično dejstvo kao estrogen ali mogu da smanje rizik od raka dojke za 50% i mogu da smanje smrtnog ishod kod raka prostate. Njihovo delovanje svodi se na bržem zaposedanju ćelijskih receptora estrogena a sa druge strane imaju sto puta slabije dejstvo od ksenoestrogena i telesnog estrogena.

Dokazano je da fitoestrogeni (biljni estrogeni) blokiraju aktivnost suvišnog estrogena u organizmu. Tu spadaju izoflavonoidi, lignani i kumestanini. Izoflavonoida ima u mahunarkama posebno soji, piskavici, sočivu, grašku i pasulju.

Lignana najviše ima u semenkama lana, pšenici, ječmu, hmelju, pirinču. Kumestaninima su bogate klice, odnosno mladi izdanci mahunarki i žitarica. Biljnim estrogenima bogati su i fenel ( morač ), kelj, karfiol, brokoli.

hemo 500x420

Osim toga što deluju preventivno na rak dojke, fitoestrogeni su izuzetno korisni i u prevenciji i izlečenju ženskih tegoba izazvanih padom estrogena kao što su osteoporoza, kardiovaskularne bolesti i tegobe koje prate žene u periodu menopauze.

Estrogen nije loš hormon koji pravi probleme našem organizmu. Estrogen u prirodnim količinama u krvi radi mnogo korisnih funkcija kao što je regulacija tečnosti u tkivu, kontroliše i pomaže stvaranje kolagena – osnovnog molekula potpornih tkiva, kostiju i hrskavice, deo je međućelijskih prostora, kontroliše celokupan seksualni razvoj žene, štiti i širi krve sudove, može pomoći kod infarkta, snižava visoki krvni pritisak, pomaže rad mozga i jetre.

Kada je lošom ishranom, navikama i toksikacijom količina estrogena uvećana i izbačena iz ravnoteže pa on umesto koristi donosi probleme to nije njegova krivica. Vaše će biti da estrogen držite u kontroli ( barem jednom godišnje proverite balans hormona ) i time iskoristite ono pozitivno što dolazi sa njim.
Možda neke faktore estrogenizacije ne možete izbeći ali masu njih možete sa malo volje. Jedite namirnice bogate izoflavonoidima, vlaknima i omega 3 masnim kiselinama.

Ali i pored prisustva estrogena, ako u telu ne postoje preduslovi, gen za malignu bolest se ne mora obavezno aktivirati.

Na rast grudi najviše utiču hormoni

Grudi rastu tokom vašeg života ali se i smanjuju. Ako promenite kilažu za 4 do 5 kg, očekujte promene i u veličini grudi. Grudi se najviše sastoje od masnog tkiva, pa je to jedno od prvih delova na telu na koje će uticati promena težine (količina masnog tkiva i vode u tkivima).

Koliko će se grudi promeniti kada se ugojite ili smršate zavisiće od vašeg metabolizma. Ukoliko mršavite, smanjivanje grudi će zavisiti i od toga da li vežbate vežbe sa tegovima.

hrana za prirodno povecanje grudi

Hormoni su odgovorni na početak rasta, ali i na njihov kasniji oblik tokom vašeg života.

Grudi rastu zbog hormona estrogena. Njegova proizvodnja je najveća u pubertetu jer tada grudi kod devojaka počinju da se razvijaju. Grudi se sastoje od mlečnih žlezda, masnog i vezivnog tkiva. Grudi rastu kada se povećaju masne naslage ( salo ) i voda u njima.

Hrana od koje rastu grudi

Bujne grudi nisu samo modni trend već i simbol ženstvenosti. Još od vremena starog Egipta žene su nalazile načine kako da ih povećaju i time sebe učine privlačnijim muškarcima. Govorimo o vremenu kada nije bilo pilula, krema i silikona. Tada su se žene oslanjale na biljke.

Mana je što nećete dobiti instant rezultat kao kod silikona, niti je trajni rezultat i treba će vam dosta strpljenja i discipline. Prednost je što je to potpuno bezbolna varijanta i bez štetnih je posledica kao kod tableta. Da li boli ugradnja silikona u grudi.

Za prirodno povećanje grudi glavni su hormoni u vašem, a neke biljke imaju mogućnost da svojim aktivnim sastojcima stimulišu njihovu proizvodnju ili da ih zamene. Biljka treba da simulira ili poveća proizvodnju korisnih hormona a uspori i smanji proizvodnju štetnih hormona.

Nemojte očekivati brzo rešenje, jer to je nemoguće. Treba da budete realni kada su očekivanja u pitanju, da ne bi došlo do razočaranja jer ništa ne dolazi preko noći.

Aktivni sastojci u biljkama su zaslužni za rast grudi

 • Fitoestrogen imitira hormon estrogen u organizmu, a to je davanje ženskom telu oblina i tipičnih karakteristika, a bujne grudi su najuočljivija karakteristika, a najmoćniji fitoestrogen su izoflavoni i lignani
 • Fitoprogesteroni ili biljni progesteroni su hormoni su važni za žensko zdravlje, održavanje trudnoće i seksualnosti
 • Zbog orogesterona grudi postaju bujnije i veće
 • Androgeni su muški hormoni, koji su zaslužni za opadanje kose. Biljke za rast grudi ne treba da sadrže ove hormone, već treba da deluju kao anti-andorgeni i da spreče dejstvo androgena i testosterona koji telu daju muške karakteristike
 • Prolaktin stimuliše proizvodnju mleka i rast mlečnih žlezda i zog toga povećava grudi

Promena koja takođe utiče na veličinu grudi je trudnoća. U trudnoći će se promeniti vaša težina i nivo hormona, koji su bitan faktor za veličinu grudi. Hormon koji najviše utiče na veličinu grudi je Estrogen. Nivo koncentracije estrogena u krvi utiču da vam se grudi povećaju ili smanje i kada niste trudni.

I sami primetite da vam grudi drugačije izgledaju tokom PMS-a, ponekad se veličina grudi menja i zbog zadržavanja vode zbog menstruacije. Osim zadržavanja vode, grudi se tokom ciklusa mogu promeniti i zbog hormonskog disbalansa pogotovo ako koristite tablete za kontracepciju ili zbog povećanog unosa natrijuma tokom menstrualnog ciklusa.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Predmenstrualni sindrom je stanje do kog dolazi usled hormonskih promena koje se javljaju tokom menstrualnog ciklusa. PMS obuhvata čitav niz simptoma i osećanja koje možete da primetite. Oni mogu biti blagi ili ponekad, prilično izraženi.

Među njima mogu biti bolne grudi, nadutost i umor. Kod nekih žena se javljaju i glavobolja, mučnine i nesanica. Takođe možete da primetite promene u svom raspoloženju, postajete ćudljivi, potišteni, nervozni, pa čak i plačljivi.

Veličina grudi se menja u menopauzi i kod dojilja. Kod žena koje doje dešava se naglo povećanje pa potom smanjenje grudi, zbog čega može doći do pojave strija i opuštanja grudi.

Da biste sprečili ove negativne posledice promene veličine grudi, radite vežbe sa tegovima za jačanje grudnih mišićaa. Vežbanje sa tegovima može da pomogne da se veličina grudi poveća.

Ovo uvećanje grudi nije trajno, tako da, ako se predomislite, samo zaustavite postupak i stvari se vraćaju u prvobitno stanje. Takođe ubacite u jelovnik.

 • Orašaste plodove, ako želite da pojačate efekat možete je koristiti u kombinaciji sa lanom u nekom smutiju ili jelu
 • Soja spada u dobro poznate izvore fitoestrogena, zato je odličan dodatak uz semenke ili ulje lana
 • Zeljasto povrće vam neće pomoći kao lan, ali će učini čudo sa tonus vaše kože. Koža vam može postati zategnutija, a dojke podignute, zato isprobajte slobodno salatu sa lanom i zeljem

Ulje piskavice za grudi

Piskavica je najbolja biljka koja se najčešće i najviše pominje po svojoj uspešnosti kod prirodnog povećanja grud. Sadrži veliku količinu aktivnih sastojaka (fitoestrogena – diosgenin, tigogenin, gitogenin i stimuliše prolaktin).

Piskavica (fenugreek) od davnina je poznata da povećava grudi, dobra je kao lek za žensko zdravlje za žene koje imaju probleme sa PMS-om ili sa neredovnim menstruacijama, kod dojilja i kod žena u menopauzi. Upotrebljava se kao suplement, kao čaj i dokazano je najbolja za rast grudi a takođe je glavni sastojak krema za povećanje grudi.

program za mrsavljenje

Piskavica ima najveću koncentraciju aktivnih sastojaka i zato se ona najviše i preporučuje u ove svrhe. Aktivne supstance povećavaju proizvodnju hormona koji utiču da se u tkivima grudi zadržava više tečnosti. Tada grudi postaju bujnije, veće i čvršće. Može da vam reši problem ako imate male grudi ili su vam grudi dovoljno velike ali su vremenom izgubile punoću, formu i nisu atraktivne.

Piskavicu za rast grudi možete da pijete kao čaj, napitak ili suplement. A možete kao površinski tretman da je mažete na grudi. Istraživanja navode da je za povećanje grudi najbolji površinski tretman, mazanjem kreme. Kada je nanosite uz masažu (pokreti masaže poboljšava cirkulaciju, a to je veoma važno za povećanje grudi), uspeh vam je zagarantovan.

Spoljašnji tretman je bolji od konzumacije. Jetra razgradi 80 do 90% materija koje prođu kroz nju, što znači da vi uzmete svega 10 do 20% benefita od onoga što konzumirate. A kada piskavicu za rast grudi naneste na kožu, tada zaobilazite jetru i njenu prerađivačku funkciju.

Koža upije ono što joj treba i to ide pravo u krvotok i tako dobijate najviše benefita od piskavice. Ako želite da konzumirate piskavicu nabavite suplement ili jeftinija varijnata da napravite čaj od piskavice.

Čaj za rast grudi je jako lekovit i može da reguliše vaše hormone i da imate veće i čvrste grudi.

Čaj od piskavice za rast grudi

 • 2 kašike semenki piskavice prelite sa 2 dl vode i ostavite da provri
 • Nakon toga ostavite da se ohladi
 • Dodajte med i limun
 • Pijte čaj malim gutljajima, nemojte ga piti naiskap

Hladan čaj od piskavice

 • 1 kašiku mlevenog semena prelite sa 600 ml hladne vode
 • Ostavite da stoji najmanje 3 sata
 • Pravite odvar od semena, a ne čaj
 • Vodu koja je upila aktivne supstance procedite i pijete 3 puta u toku dana

Nemojte preterivati sa količinama čaja od piskavice jer ništa u prevelikim količinima nije dobro, pa ni prevelika doza biljnih preparata. Njihovi aktivni sastojci u prevelikim količinama mogu imati sporedne efekte. Ograničite se na dve šolje dnevno.

Cena 100 gr piskavice je oko 150 dinara. Možete je nabaviti u prodavnicama zdrave hrane. Ako želite brže rezultate, nabavite kremu na bazi piskavice, rezultate možete videti već posle 2 meseca.

Iskustva korišćenja piskavice

Koliko će čaj od piskavice biti uspešan zavisi od žene do žene. Ne postoji neko pravilo po kojem može da se utvrdi da ćete imati dva broja veće grudi za određen vremenski period. Kod nekoga ide sporije, kod nekoga brže, a ima i onih kod kojih ova metoda nije imala nikakvo dejstvo. Iskustva sa čajem od piskavice ipak govore u prilog ovog prirodnog načina povećanja grudi i većina žena je zadovoljna rezultatima posle 6 meseci.

Kada koristite piskavicu za rast grudi, potrebno je da pijete dosta vode jer ona vezuje dosta vode u tkivima. To je ujedno i jedan od načina na koji utičete da povećate grudi. Samo tako ćete moći da vidite dobre rezultate. Pogledajte članak optimalni dnevni unos vode koji treba piti da bi bio zdrav.

Piskavica je dobra za snižavanje holesterola u krvi, regulisanje nivoa šećera u krvi, probavu, respiratorne probleme i utiče na bolji imunitet.

Štetne sporedne efekte možete imati kod preterane upotrebe kada se pije. Ako preterate možete dobiti proliv, uzmeniren stomak, nadutost, gasove i specifičan miris urina i znoja. Dovoljan unos tečnosti može ublažiti neprijatne mirise koji mogu biti posledica konzumiranja piskavice.

Kod osetljivih osoba može izazvati i alergijske reakcije pa ga uzimajte sa dozom opreza. Zato je mazanje bolja opcija.

Ukoliko posle osam meseci upotrebe piskavice za rast grudi ne primetite baš nikakve rezultate, prekinite sa njenom upotrebom. Onda ovo nije metoda dobra za vas. Takođe proverite hormone kod lekara.

U najvećem, broju slučajeva piskavica sjajno deluje i zaista može pomoći da povećate grudi na jedan potpuno neinvazivan i sasvim prirodan način kao i da  dovedete organizam u hormonalnu ravnotežu.

Laneno seme za prirodno povećanje grudi

Laneno seme je bogato lignanima i može vam pomoći da povećate grudi. Od svih biljaka, lan je nabogatiji lignanima. Mleveni lan je najlakše svarljiv, odnosno telo će najlakše uzeti ono što mu je potrebno iz mlevenog lana.

Možete ga jednostavno staviti u bilo koje jelo od kolača, do sarme i salate. Lan zateže kožu, poboljšava tonus i utiče na volumen grudi. Ako se uz sve to uzme u obzir i cena, ne postoji razlog zašto se ne bi uvrstilo u svakodnevnu negu našeg tela.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Laneno ulje poseduje hranljive sastojke i brojne vitamine i minerale, ali i fitoestrogen, koji pomažu koži da se zategne, a grudi podignu i izgledaju bujnije i veće. Jedan od najboljih načina upotrebe prednosti lana jeste kada se nalazi u kremi. Jer u kombinaciji sa drugim biljkama i sastojcima može imati jače dejstvo nego kada se koristi pojedinačno.

✨ Preporučujemo članak, operacija nosa, cena.

Lan se može primenjivati za negu tela u obliku ulja, mada je ovakav način primene malo ređi, nego korišćenje u obliku hrane. Razlog zašto ovaj način nije toliko zastupljen jer ulje lana nema baš toliko izraženo dejstvo, kada se koristi bez drugih biljaka.

Ako se nalazi ili koristi u kombinaciji sa još nekim sastojcima poput drugih ulja, može se značajno poboljšati efekat na kožu. Nemaju sva ulja isti nivo aktivnih supstanci u sebi. Kada se kombinuju različiti sastojaci poboljšava se efekat na kožu i samim tim i na efekat na podizanje grudi.

Lan je jeftin način za postizanje promene izgleda grudi, međutim lan ima ograničeno dejstvo na naše grudi i potrebno mu je jako dugo vremena da bi počeo da deluje. Kreme su bogatije hranljivim i aktivnim supstancama. Kreme koje su na bazi prirodnih sastojaka, deluju dubinski na tkivo i utiču na uvećanje grudi, negu kože, podizanje dojki.

Kreme imaju brže dejstvo od klasičnog lana i daju koži neophodnu negu i zaštitu od preranog starenja.

Voćna salata sa lanenim semenom

 • Papaja, laneno seme, med i banana
 • Laneno seme sameljite
 • Papaja se treba oljuštiti i lepo iseckati, zajedno sa bananom
 • Med stavite 1 do 2 kašičice
 • Voćna salata što pre pojedite

Ručak sa semenom lana

Morska riba nema uticaj na povećanje grudi, ali je bogata masnim kiselinama zbog čega ima pozitivan uticaj na cirkulaciju krvi i stanje kože. Marinada ( limun, peršunov list, laneno seme, maslinovo ulje i jedan čen belog luka )

Sos od zelja ili spanaća

 • Obarite spanać
 • Jedan čen belog luka
 • Mleko 1 šolja
 • Mleveni lan oko 5 grama
 • Dodatak bareni krompir

Priprema ribe, 1 do 2 filete prelite sa malo maslinovog ulja i peršunovog lista i stavite zajedno sa krompirima u rernu na pečenje. Kada je spremno prelite ribu marinadom.

Priprema sosa, spanać ili zelje obarite i izblendirajte. U malo ulja propržite beli luk i stavite jednu kašičicu brašna. Mleko dodajte brzo i stavite pripremljeni spanać, lan i so. Mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne blago. Kada se prohladi malo dodajte u tanjir.

Vežbe za rast grudi

Vežbama sa težinama možete podignuti i zategnuti mišiće grudnog koša i tako učiniti da vaše grudi budu izazovnije. Kod kuće možete raditi sklekove i sa jednoručnim tegovima ( bučice ) vežbe za grudne mišiće.

Masaža grudi pomaže da povećate grudi i postanu čvršće, lepše i veće

Masaža je lek za mnoge bolesti i anomalije, tako i masaža za povećanje, odnosno, zatezanje grudi, može biti od koristi. Grudi čine mišići i masno tkivo, tako da se masažom stimulišu grudi i mogu povećati za čitav broj. Odlična kombinacija bila bi masaža uz korišćenje prirodne kreme za povećanje grudi.

Tada će efekti će biti mnogo bolji. Pored toga što možete koristiti masažu da povećate grudi, ako neželite da koristite kremu, onda su biljke prava stvar za vas.

Najbolja krema za povećanje grudi

Najbolja krema za rast grudi je ona koja vama odgovara i zbog toga trebate probati nekoliko različitih krema. Zbog njihovih različitih sastava, neodgovara svakome svaka krema, niti će rezultati biti isti kod svakoga.

Najbolja kombinacija je dobra ishrana, vežbe, masaža i krema za rast grudi. Najbolja lagana vežba za učvršćivanje grudi je kada pritiskate dlanovima u visini grudi, držite tako 5 sekundi i ponavljajte 10 puta.

Masirajte grudi pomoću vode tokom tuširanja. Cirkulaciju ćete postići naizmeničnim korišćenjem tople i hladne vode, a zatim nežno napravite piling. Nakon tuširanja izmasirajte grudi kremom za povećanje grudi. Jak mlaz vode osvežava i učvršćuje grudi. Pomerajte mlaz vode od sredine grudi ka pazusima.

Ovo je medicinski preporučen metod za povećanje grudi. Ovo nije korisno samo za rast grudi, već ima i zdravstvene prednosti. Prema nekim istraživanjima, zaključeno je da lagano stiskanje tkiva grudi sprečava dalji razvoj malignih ćelija. Važno je početi negovanje na vreme, posle 35-te godine ili nakon porođaja pojačajte brigu o grudima. To znači da, čak i ako ste u vašim dvadesetim, devojke, ne libite se da radite ove vežbe.

Masaža grudi deluje višestruko, relaksira, sprečava od mogućih pojava bolesti, poboljšava cirkulaciju, učvršćuje i uvećava naše grudi.

Pre same masaže treba aktivirati i pripremiti limfne čvorove, odnosno postići da se oni “otvore” i na taj način opuste, jer će to dovesti i do boljeg rezultata same masaže.

Aktiviranje limfnih čvorova radite tako što spojite kažiprst i srednji prst na obe ruke i smestite ih gde ste završile prethodni pokret, kod ključne kosti. Kružite prstima desnom rukom u smeru kazaljke na satu, a levom u suprotnom pravcu. Počnite masažu ispod ušiju i koristeći obe ruke, povucite ih ka vratu sve do udubljenja ključne kosti. Ovo ponovite 15 puta.

Podignite jednu ruku i stimulišite pazušni limfni čvor masirajući pazuh ravnim dlanom, kružnim pokretima prema gore, takođe 15 puta. Zatim ponovite to sve na drugoj ruci. Kada ste to odradile spremne za masažu grudi.

Masaža grudi izvodite tako što stavite ruke iznad i ispod jedne dojke, gornjom rukom pređite gornji deo dojke i završite na pazuhu, tako istovremeno i sa donjom rukom. Zatim ponovite masažu kojom stimulišete pazušni limfni čvor. Masirajte pazuh kružnim pokretima kao što je gore opisano.

Masirajte oko minut. Ponovite na drugoj dojci. Posebnu pažnju posvetite gornjem delu, jer se tu javlja 50 % tumora. Stavite rub dlana na ključnu kost i gurajte ka dole, prema pazuhu, da pređete po celoj dojci. Neka to traje takođe minut, pa ponovite na drugoj. Ovako otprilike izgleda postupak povećanja grudi masažom. Budite uporni i rezultati će doći.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments