Najčešće tehnike i tretmani za podmađivanje i zatezanje kože vrata i dekoltea

zatezanje koze vrata i dekoltea

Članak ažuriran 18. сеп, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

autor Biljana Marjanovic Kreator članka

Znaci starenja kože ne pojavljuju se uvek tamo gde biste najpre očekivali. Za mnoge, vrat i dekolte (grudi) mogu biti među prvim mestima na kojima ćete primetiti vidljive znake starenja kože. Uzroci mogu uključivati sve, od genetike, nedovoljne zaštite od sunca pa sve do položaja tokom spavanja.

hemoroidi
hemoroidi

Naravno, i prolazak vremena radi protiv nas jer kako starimo tako naša koža gubi vlažnost i kolagen i kao rezultat toga postaje suvlja i manje zategnuta.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Čestitamo na odluci da rešite vaš problem i potražite pomoć. Razumemo vašu zabrinutost, niste sami u borbi protiv starenja kože vrata i dekoltea, rešenje postoji i uskoro ćete se osećati bolje.

✨ Preporučujemo članak, operacija nosa, cena.

Tretmani za podmlađivanje kože vrata i dekoltea slika

zatezanje koze vrata i dekoltea slika

Postoji mnogo toga što možete učiniti da biste očuvali zdravu i lepu kožu vrata i dekoltea (grudi).

U ovom tekstu razmotrićemo neka česta pitanja o načinima i metodama nege ovog osetljivog područja.

Hirurški tretmani za vrat i dekolte

Pre svega, razgovarajte sa vašim lekarom o stanju kože vašeg vrata i dekoltea i nameri da se podvrgnete nekom od tretmana. Ako nemate svog lekara, raspitajte se ko je dobar stručnjak za negu kože u vašoj okolini.

Koji je najbolji tretman za opušteni podbradak

Hijaluronska kiselina se često koristi u raznim tretmanima. Može se davati injekcijom u područje vrata i brade kako bi pomogla da se popuni taj deo i reše problemi opuštene kože i gubitka čvrstine na području vrata i dekoltea.

Lasersko zatezanje kože na vratu

Intervencija laserskim zracima može biti jedna od najefikasnijih metoda za zatezanje opuštene, naborane kože na vratu, kao i na drugim delovima tela.

Poslednjih godina laseri su veoma usavršeni i imaju široki spektar delovanja. Vodite računa da tretman laserom obavlja lekar ili stručno osposobljena osoba.

Podizanje kože kod podbratka i opuštenog vrata

Operacija oblikovanja ili podizanje vrata radi se da bi se stvorio čvršći, glatkiji i finiji izgled na području vrata i brade. To može uključivati liposukciju ili operaciju podizanja vrata, ili možda kombinaciju hirurških i nehirurških tretmana da bi se postigao željeni rezultat.

Za koji god tretman da se odlučite, vaš lekar će vas voditi kroz najbolji način pripreme za intervenciju, kao i kroz period eventualnog oporavka.

Da biste imali očekivani efekat tretmana, veoma je važno da se pridržavate svih saveta i uputstava koje dobijete od lekara.

Nehirurški tretmani za vrat i dekolte

Postoji mnogo nehirurških tretmana za negu kože koje možete razmotriti sa svojim lekarom, a koji mogu pomoći u rešavanju problema sa kožom na području vrata i dekoltea. Neki popularni tretmani za negu kože uključuju:

  • Botox za pomoć kod finih linija i bora
  • Radiofrekvencijske mikroiglice
  • Terapija za zatezanje kože
  • Kriolipoliza (tehnologija zamrzavanja) za smanjenje masnih naslaga

Uporedo sa ovim tretmanima, trebalo bi da se pridržavate sledećih 5 saveta kako bi vaša koža na vratu i dekolteu što duže ostala mlada:

hemoroidi
  1. Budite oprezni sa takozvanim”teč-vratom”. Često sebe možete uhvatiti u izvijanju vrata da biste

pogledali svoj telefon dok sedite ili ležite, ili pridržavate telefon bradom dok razgovarate, što može izazvati neželjene linije i bore na vašem vratu, da ne spominjemo bolove u vratnom delu kičme i glavi.

2. Probajte facialnu jogu

Redovno istezanje i vežbanje mišića na vašem licu i vratu, ali bez preterivanja, može pomoći da se očuvaju mišići ispod kože na ovom području napetim i čvrstim. Na internetu možete pronaći puno vežbi za lice koje daju odlične rezultate.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

3. Koristite odgovarajuće kreme protiv starenja

Zapamtite da je koža na vratu najsličnija koži na vašim kapcima, veoma tanka i osetljiva, pa je važno koristiti proizvode za negu posebno dizajnirane za ovu vrstu kože.

4. Ostanite hidrirani

Vaš vrat ima manje lojnih žlezda od kože na vašem licu, pa je skloniji isušivanju, što može dovesti do bora. Nabavite hidratantnu kremu bogatu peptidima i nanosite je obilno. Pijenje dovoljno vode svakodnevno se podrazumeva.

5. Zaštitite kožu vrata i dekoltea od sunca

Kada izlazite na sunce nanesite na kožu zaštitnu kremu sa širokim spektrom zaštite od UVA i UVB zračenja, ali se takođe potrudite i da pokrijete ovo područje odećom.

Visoki okovratnici i modne ešarpe odlično idu uz svaku odevnu kombinaciju a najbolji su način da zaštitite dekolte od uticaja sunčevih zraka.

hemo 500x420

Tretmani za oštećenu kožu vrata i dekoltea

Često vrat i dekolte otkrivaju naše godine pre nego što to učini naše lice, zbog tanke kože i zanemarivanja tokom vremena. Najjednostavniji način da se spreče znakovi starenja na vašem vratu i dekolteu je da ih tretirate isto kao što tretirate kožu na svom licu.

Ako vaša koža već pokazuje znake starenja i oštećenja, predlažemo vam još nekoliko vrsta tretmana koji daju odlične rezultate.

SkinPen mikroiglice

Tretiranje kože SkinPen mikroiglicama je jedan od popularnih tretmana protiv znakova starenja na ovim delovima tela. Da li ste znali da proizvodimo 1% manje kolagena svake godine nakon 20. godine.?

Kolagen je protein odgovoran za održavanje naše kože debelom, elastičnom i mladolikom, pa gubitak dovodi do naboranosti i bora. Samo jedan tretman SkinPen mikroiglicama podstiče reprodukciju kolagena koji se izgubi tokom cele godine, i podstiče kožu da se obnavlja iznutra.

IPL fotofacijal

IPL označava “intenzivnu impulsnu svetlost”, i to je način kako tretman funkcioniše. Intenzivni impulsi svetlosti isporučuju energiju koju krvni sudovi i višak pigmenta u koži apsorbuju.

Ta svetlost razlaže i uklanja promene sa površine kože, ostavljajući čistiji i ravnomerniji ten.

Na vratu i dekolteu IPL se koristi za tretiranje sunčevih pega, fleka i drugih znakova oštećenja od sunca koji su česti na ovim područjima.

Hemijski piling

Hemijski piling je još jedan odličan tretman za uklanjanje oštećenja i promena na koži vrata i dekoltea. Uklanja fine linije, hiperpigmentaciju, neravnine na koži i sve druge površinske promene.

Zaključak

U ovom tekstu naveli smo neke od najčešće korišćenih tretmana za podmlađivanje i negu kože vrata i dekoltea, ali je važno zapamtiti da nega i preventiva počinju od nege kože kod kuće.

Posavetujte se sa vašim dermatologom ili sertifikovanim kozmetičarem koje kreme najviše odgovaraju vašem tipu kože i koliko često treba da ih koristite.

Ne zaboravite na zaštitu od sunca, kao i na to da uvek budete dovoljno hidrirani. Ukoliko se odlučite za neki od tretmana za podmlađivanje, obavezno porazgovarajte sa svojim lekarom koji će proceniti šta je najbolje za vas.

Referenca

www.alastin.com/blogs/intheglow/neck-and-decollete-skincare-treatments

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]
guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments