Dobre i Loše Strane Korišćenja Tablete za Povećanje Grudi

tablete za rast grudi

Članak ažuriran 20. мар, 2024.

dejan čorba Kreator članka

Sadržaj

hemoroidi
hemoroidi

Tablete za rast i povećanje grudi su rešenje ako nemate novca za povećanje grudi silikonima ili se plašite da to uradite, jedan od načina da povećate grudi je tabletama za povećanje grudi. Ove tablete utiču na hormone u vašem telu, pojačaće proizvodnju estrogena a smanjiće lučenje progesterona i na taj način aktivirati rast grudi.

Mogu se uporediti sa pilulama za kontracepciju jer i one utiču na hormone. Pošto svako telo različito reaguju na različite supstance, konsultujete sa lekarom pre uzimanja bilo kakvih tableta.

Bujne, čvrste i oble ženske grudi su simbol ženstvenosti i privlačnije su muškarcima od malih i nerazvijenih grudi. Za savršen dekolte nije dovoljno imati velike grudi, bitno je i kako one stoje.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Kada imate male grudi znate sigurno kako može biti frustiranje naći pravi grudnjak ili kupaći kostim u kojem se nećete osećati loše zato što nemate bujne grudi.

Vodite računa pre povećavanja hormona

Pojedine vrste tumora nose epitet hormonski zavisnih. U tom smislu pominjemo estrogen kao jednog od glavno optuženih za ove probleme. Sve je više tvrdnji da povećanje estrogena u organizmu u velikoj meri utiče na pojavu hormonski zavisnih tumora a da na povećano prisustvo ovog hormona utiče ishrana i životne navike.

Estrogen ima jak uticaj na rast tkiva koja su osetljiva na hormonske uticaje kao što su to grudi kod žena i materica ili prostata kod muškaraca.

Zasićeno hormonsko okruženje svakako može poslužiti kao dobar preduslov za razvoj raka ali to nemora značiti i aktivaciju gena koji izaziva rak. Hormoni regulišu razvoj i rast, metabolizam hrane, kognitivne funkcije i raspoloženje, telesnu temperaturu i čitav niz drugih stvari.

hemo 500x420

Zato protiv hormonski zavisnog kancera dojke, jajnika, materice i prostate možemo koristiti ishranu i životne navike koji će hormone držati u ravnoteži, na estrogen i na njegove imitatore. Pa se tako često spominje i fitoestrogen kao mogući krivac iako to nije.

Uvećano prisustvo estrogena dolazi kroz ishranu namirnicama životinjskog porekla koje osim prirodno prisutnih hormona često sadrže i sintetičke hormonske preparate kojima se tretira stoka.

Fitoestrogeni su prirodne supstance koje proizvode biljke. Imaju slično dejstvo kao estrogen ali mogu da smanje rizik od raka dojke za 50% i mogu da smanje smrtnog ishod kod raka prostate. Njihovo delovanje svodi se na bržem zaposedanju ćelijskih receptora estrogena a sa druge strane imaju sto puta slabije dejstvo od ksenoestrogena i telesnog estrogena.

Dokazano je da fitoestrogeni ( biljni estrogeni ) blokiraju aktivnost suvišnog estrogena u organizmu. Tu spadaju izoflavonoidi, lignani i kumestanini. Izoflavonoida ima u mahunarkama posebno soji, piskavici, sočivu, grašku i pasulju. Lignana najviše ima u semenkama lana, pšenici, ječmu, hmelju, pirinču.
Kumestaninima su bogate klice, odnosno mladi izdanci mahunarki i žitarica. Biljnim estrogenima bogati su i fenel ( morač ), kelj, karfiol, brokoli.

Osim toga što deluju preventivno na rak dojke, fitoestrogeni su izuzetno korisni i u prevenciji i izlečenju ženskih tegoba izazvanih padom estrogena kao što su osteoporoza, kardiovaskularne bolesti i tegobe koje prate žene u periodu menopauze.

Estrogen nije loš hormon koji pravi probleme našem organizmu. Estrogen u prirodnim količinama u krvi radi mnogo korisnih funkcija kao što je regulacija tečnosti u tkivu, kontroliše i pomaže stvaranje kolagena – osnovnog molekula potpornih tkiva, kostiju i hrskavice, deo je međućelijskih prostora, kontroliše celokupan seksualni razvoj žene, štiti i širi krve sudove, može pomoći kod infarkta, snižava visoki krvni pritisak, pomaže rad mozga i jetre.

Kada je lošom ishranom, navikama i toksikacijom količina estrogena uvećana i izbačena iz ravnoteže pa on umesto koristi donosi probleme to nije njegova krivica. Vaše će biti da estrogen držite u kontroli ( barem jednom godišnje proverite balans hormona ) i time iskoristite ono pozitivno što dolazi sa njim.
Možda neke faktore estrogenizacije ne možete izbeći ali masu njih možete sa malo volje. Jedite namirnice bogate izoflavonoidima, vlaknima i omega 3 masnim kiselinama.

Ali i pored prisustva estrogena, ako u telu ne postoje preduslovi, gen za malignu bolest se ne mora obavezno aktivirati.

Glavni hormoni za rast grudi

Grudi počinju sa rastom tokom puberteta. Pod uticajem estradiola, estriol estrogena i progesterona, vaše telo počinje da se menja i dobijate obline. Žene tokom tog perioda primećuju rast grudi ali rast masnog tkiva ( grudi ) se ne zaustavlja u pubertetu.

Grudi su sposobne da menjaju veličinu i oblik tokom celog vašeg života, ipak mnoge žene nikada ne dobiju željeni oblik grudi. Balans hormona mnogo znači kada je u pitanju veličina grudi. Ako je proizvodnja hormona poremećena, može se desiti da ne budete zadovoljne oblikom ili veličinom grudi.

Mnogo žena nisu zadovoljne svojom telesnom težinom. Neke žene imaju višak kilograma, dok druge imaju prebrz metabolizam. Ovakve promene imaju uticaj na vaše telo i samim tim i na veličinu grudi.

Žene koje nabace koji kilogram više, mogu primetiti blagi porast u obimu grudi. Mnoge devojke se ne osećaju prijatno u svojoj koži kada im se dešava da se ugoje, bez obzira na navedeni propratni efekat.

Većina žena želi bujnije grudi, ali bez povećanja telesne težine, zato se obično trude da skinu višak kilograma ili povećaju grudi na neki drugi način, primenom hrane, kreme za grudi ili ugradnjom silikona.

Tokom trudnoće i nakon porođaja, ženama se obično menja veličina grudi. Ova promena obično nije trajna i može dovesti do opuštene kože. Kako bi se poboljšao tonus kože, podigle ili povratio volumen grudi, treba poraditi na grudima.

Hmelj tablete za rast grudi

Hmelj za grudi utiče tako što puni sunđerasto tkivo dojke. Posle tri meseca možete da primetite prve promene na vašim grudima. Vaše grudi biće okrugle i čvršće. Hmelj se koristi u vidu tableta za rast grudi ili da ga pijete kao čaj. Hmelj možete kombinovati sa kremom za povećanje grudi.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Hmelj ima fitoestrogen za koji se veruje da je odgovoran za povećanje grudi i naziva se 8-prenylnaringenin. Hmelj povećava grudi ali ne očekujte da ćete povećati obim grudi za dva broja. Vaše grudi uz pomoć hmelja dobiće čvrstinu i malo uvećanje.

Efekat tablete za povećanje grudi

Te tablete utiču na hormone estrogen i progesteron, koji utiču na ženske obline. Preporučuje se da kombinujete pristupe kako biste što više stimulisali grudi na rast, jer ako samo pijete tablete trebaće vam dosta vremena da dođete do rezultata.

Tri efekta ovih tableta su

One će oponašaju hormone u telu, ako oponašaju estrogen i progesteron onda stimulišu tkivo u grudima na rast, ako oponašaju prolaktin onda stimulišu laktaciju ( proizvodnju mleka )

One stimulišu proizvodnju estrogena u telu

One blokiraju testosteron u telu koji, kao tipično muški hormon, koji zaustavlja rast grudi

Postoje i estrogen tablete za rast grudi koje sadrže diosgenin, hormon koji je u suštini biljna varijanta estrogena

Biljke koje su osnova svih ovih tableta su iste, samo se razlikuje količina koju različite tablete koriste. Potražite tablete za povećanje grudi koje u sebi imaju piskavicu, morač, hmelj, damijanu, testerastu palmu, srdačicu i divlji jam.

Ne postoji način da vam kažemo kako će tačno delovati koje tablete za rast grudi. Ne znači da postoji formula koja je bolja od drugih jer sadrži više jednog ili drugog sastojka. Svaka žena različito reaguje na hormone i svačiji metabolizam ih drugačije sintetizuje. To znači da ćete morati da isprobate, pa da vidite šta vam najviše odgovara.

A da biste izbegle potencijalnu alergijsku reakciju na određene sastojke, možda je bolje da najpre isprobate kreme za rast grudi ili čajeve i masažu za rast grudi.

Korišćenje pilule za kontracepciju za rast grudi

Ne možemo da spomenemo hormonske tablete za rast grudi, a da ne pomenemo kontracepciju. Pilule za kontracepciju sadrže hormone estrogen i progestin ili njihove veštačke varijante.

Prvi efekat ovih pilula jeste da se nivo prirodnih hormona u telu poveća. A sa promenom u nivou hormona, dešavaju se i promene na telu.

Žene obično navode da primećuju da se im se grudi povećale kada počnu da uzimaju pilule ili da su promenile oblik. U većini slučajeva, međutim, ovo je simptom zadržavanja vode u grudima ili čak gojenja, jer je moguće da ćete zbog pilula za kontracepciju nabaciti koji kilogram više.

Zbog toga pilule za kontracepciju nisu dobre tablete za povećanje grudi jer im je efekat privremen. Veličina grudi može da se menja kao i u redovnom menstrualnom ciklusu bez kontracepcije.

hemoroidi

Kao i svi preparati koje možete uneti u organizam i pilule za kontracepciju mogu imati sporedne efekte. Kako biste sprečili da se oni pojave, nemojte uzimati ove pilule na svoju ruku jer ste čuli da su to dobre tablete za rast grudi.

Posavetujte se sa svojim ginekologom koji će najpre obaviti ispitivanja i hormonske testove, pa odlučiti šta je najbolja opcija za vas.

Ali, u svakom slučaju, nemojte da vam motiv za uzimanje pilula bude povećanje grudi. Korist koju možete da izvučete je mala u odnosu na moguće komplikacije.

Ako ste ipak na kontracepciji, najočigledniji sporedni efekat je poremećen menstrualni ciklus. Iako kontracepcija najčešće uredi ciklus, može se desiti da izazove previše menstrualnog krvarenja ili da krvarenje izostane.

Najčešće sporedni efekti pilula za kontracepciju su

 • mučnina
 • glavobolja
 • bol u grudima i povećana osetljivost
 • promene raspoloženja
 • izmenjen apetit

Komplikacije koje su ređe, ali se i dalje mogu javiti su povišen krvni pritisak, preveliko zgrušavanje krvi i nastajanje tromba, infarkt ili šlog.

Iako ovo sve zvuči strašno, treba reći da se kod većine žena ove komplikacije ne javljaju, ali ako imate hronične bolesti vezane za kardiovaskularni sistem, povišen holesterol ili ste pušač preko 35 godina, za vas postoji veći rizik od ovih problema.

Kao i pilule za kontracepciju i tablete za povećanje grudi na prirodnoj osnovi mogu imati slične sporedne efekte. U suštini, sve što utiče na nivoe hormona u telu nosi potencijalnu opasnost da napravi problem sa svim sistemima na koje utiču hormoni.

Takođe postoji opasnosti od alergijskih reakcija na tablete, naročito kod žena koje su osetljive na alergene i to naročito ako ste alergični na polen.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Tablete za povećanje grudi često umeju da utiču i na dejstvo drugih lekova, pa vam se ne preporučuju ako pijete neku redovnu terapiju, kako ne biste sebi stvorili nepredviđene komplikacije.

Svakako vam se ne preporučuju ove tablete ako ste u trudnoći ili dojite, jer utiču na laktaciju, pa se pojedini sastojci mogu preneti kroz mleko na bebu. Ma koliko da formule tvrde da su na bazi bilja, ne želite da se čak ni biljne supstance nađu u mleku kojim dojite svoje dete.

Upozorenje koje stiže od stručnjaka tiče se i ispitanosti ovih preparata, jer su oni često, kako kažu, klinički nedovoljno ispitani ili čak potpuno neispitani. Pogotovo kada je unošenje sintetičkih hormona ili čak i fitoestrogena u pitanju, nema dokaza da oni stvarno deluju.

Iskustva drugih nakon korišćenja tablete za povećanje grudi

Pojedina istraživanja u svetu pokazala su da su tablete za povećanje grudi prilično popularne među ženama. Godišnje u Holandiji preparate ovog tipa koristi preko dvadeset hiljada žena.

Istraživanja koja su sprovedena u Britaniji pokazuju da su žene koje su učestvovale u probnom eksperimentu primetile povećanje veličine grudi i za tri broja.

Većina programa, ipak, ume da bude zamorna, jer u nekim slučajevima uzimaju i po 10 do 15 tableta dnevno. One su na bazi hmelja, kukuruza, heljde, slada, ječma i raža. Takođe je neophodno da popiju i 2 litra vode dnevno kada uzimaju ovakvu terapiju.

Ono što žene u programu navode kao najgore od svega što se tiče ovih preparata jeste popiti ih. Često su tablete velike, pa ih je teško progutati, a isto tako su i neprijatnog mirisa i ukusa, naročito ako su na bazi žitarica.

Kada su u pitanju konkretno tablete od hmelja za rast grudi iskustva su kod nas brojna i mahom pozitivna. Hmelj se često hvali kao jedna od najboljih biljki za povećanje grudi. Već nakon 6 nedelja grudi postaju čvršće, navode žene koje su ga koristile, a nakon 12 nedelja se i povećavaju.

Međutim, ponekad će tabletama za rast grudi biti potrebno 4 do 7 meseci da pokažu prve rezultate.

U svakom slučaju, kada ispijete terapiju i dobijete željene rezultate, preporučuje se da nastavite da pijete tablete za povećanje grudi, samo u manjoj količini, kako biste održavale punoću i čvrstinu.

Ako prestanete da pijete tablete, prema iskustvima, grudi će postepeno, ali sigurno, krenuti sa se opuštaju i smanjuju i na kraju će se vratiti u prethodno stanje.

Najsigurnije su one tablete za povećanje grudi koje je Evropska unija odobrila kao bezbedne po zdravlje, pa se dobro raspitajte pre nego što nešto kupite.

Što se tiče pozitivnih strana ovih tableta, osim što deluju na povećanje grudi, one jačaju i kosu i nokte. Prema iskustvima, i kosa i nokti brže rastu, a manje pucaju i teže se lome. Kosa dobija prirodni sjaj, a u nekim slučajevima primećeno je da tablete za rast grudi pozitivno deluju i na sprečavanje opadanja kose.

Tablete vam mogu pomoći i kod oblika grudi, mada ćete morati da radite i vežbe za oblikovanje grudi kako biste dobili što bolji efekat.

Cena tablete za rast grudi

Na našem tržištu možete naći različite tablete za rast grudi u apotekama i prodavnicama zdrave hrane i nisu skupe.

U onim slučajevima kada su formule skuplje, kada kupujete preko sajtova proizvođača, često vam nude povraćaj novca u slučaju da tablete nemaju nikakvo dejstvo nakon 90 dana.

Ne očekujte da prođete sa manje od par hiljada dinara, jer nisu ovo samo vitamini za kožu i klasični suplementi. Ako i nađete nešto što je sumnjivo jeftino, dobro se informišite o proizvođaču, sastavu i efektima i obavezno pitajte lekara za mišljenje.

Efekat korišćenja tableta za povećanje grudi

Vreme je da donesemo presudu. Ima li ćete imati koristi od tableta za rast grudi ?

Niko ne može da vam garantuje ni da rade, ni da ne rade. Istraživanja koja su sprovedena nisu temeljna. Onda kada su zvanične institucije ispitivale ove proizvode, fokus je bio na tome da ustanove da li su relativno bezbedne po zdravlje.

Postoje slučajevi kada su žene imale rezultate, ali i ogroman broj onih koje nisu videle nikakav efekat. Kad uzmete u obzir sve potencijalne komplikacije koje tablete za povećanje grudi mogu izazvati, možda je pametnije ne petljati se s tim uopšte, već probati prirodne načine za povećanje grudi.

Ako se i odlučite da probate, dobro se raspitajte šta unosite u organizam. Još jednom ponavljamo, konsultujte se i sa lekarom o konkretnim preparatima koje želite da probate. Lekar će svakako imati u vidu vaše zdravstveno stanje, a i više znanja o tome kako određeni sastojci mogu da utiču na vas.

Neki stručnjaci tvrde da ne postoji preparat koja može uticati na rast grudi. Da se grudi ne mogu povećati uz pomoć “čarobnih” krema i pilula. Možete ih učvsnuti i podignuti sa vežbana, masažom i hranom ali pravo uvećanje grudi ćete postići ugradnjom silikona, Najbolja veličina silikona za vaše grudi sa cenom ugradnje.

Podizanje grudi kada se opuste

Podizanje ( lifting ) grudi zahteva dosta promena u navikama i dosta upornosti. Postoji i brži način da dobijete savršene i čvrste grudi kao što je ugradnja silikona.

Grudi se opuštaju jer je to je normalan proces, vezan je za starenje i gubitak elastičnosti kože. Na licu se to vidi pojavom bora, a na grudima se vidi njihovim opuštanjem.

Sama struktura i građa grudi čine ovaj proces opuštanja još lakšim. Ženske grudi nisu napravljene od mišića koji bi im davali čvrstinu, već od masnoće i vezivnog tkiva, koji su podložniji promenama i opuštanju, jer nemaju čvrstinu. Osim toga, na njihov položaj na našem telu utiče i sila gravitacije koja ih vuče na dole.

Smatra se da do opuštanja grudi dolazi otprilike posle 40-te godine, ali taj proces se može ubrzati zbog

 • Pušenje cigareta, usled čega telo pa i koža budu prebukirani toksinima i vremenom izgube bitku sa slobodnim radikalima. Koža tada gubi vitalnost i elastičnost i grudi gube čvrstinu i jedrost
 • Trudnoća, porođaj i dojenje utiču na rad mlečnih žlezda i povećanje dojki koje, kada sve to prođe, mogu postati i ostati opuštene
 • Pogrešan grudnjak koji ne obezbeđuje odgovarajuću potporu grudima, pa vremenom sila gravitacije prevlada
 • Nagli gubitak kilograma takođe može da utiče na to da grudi izgube čvrstinu

Ako želite prirodno povećati grudi, to možete postići tako što ćete nabaciti malo masnoće. Ukoliko imate manjak kilograma, onda će vam dodatni kilogrami biti korisni. Ukoliko naglo izgubite telesnu masnoću, koža neće imati dovoljno vremena da se prilagodi tome, opustiće se i vaše grudi izgubiće svoju prirodnu potporu. Iako mnoge žene misle da je podizanje ( lifting ) grudi nemoguća misija kada se one jednom opuste, nisu u pravu.

Podizanje grudi bez ugradnje silikona

Kada govorimo o podizanju grudi bez silikona to je hirurška intervencija u kojoj nema silikona ali postoji rez i postoperativni tok. Nije jednostavna i bezbolna procedura, pa ako niste sigurni da je baš to rešenje za vas, raspitajte se u klinici da znate šta da očekujete.

Podizanje kože oko dojke ili areole, obuhvata zatezanje kože, tako što se sav višak uklanja i grudi poprimaju potpuno novi oblik, u zavisnosti da li je samo koža problem. To je hirurška intervencija koja se radi u opštoj anesteziji i priprema za operaciju je neophodna.

Podizanje grudi bez silikona, takozvana mastopeksija, je procedura kojom se znatno poboljšava izgled grudi, smanjuje se višak kože, oblikuje se samo tkivo dojke i postiže da dojka dobije jedrinu i čvrstinu. Areola se ovom intervncijom smanjuje, a bradavica podiže visoko, u pređašnje stanje. Kod ovakvih intervencija, rezovi su obično neznatne veličine, jako mali, a mogu biti i malo primećeniji, u obliku obrnutog slova T.

Povećanje grudi masnim tkivom

Povećanje grudi sopstvenom mašću, uz LipoLife laser, predstavlja odličnu alternativu silikonima za sve žene koje žele da umereno povećaju volumen dojki i istovremeno urade blagu redukciju masti sa drugog dela tela  ( liposukcija ).

✨ Preporučujemo članak, operacija nosa, cena.

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom mnogi smatraju prirodnijim načinom od ugradnje silikona, jer nema stranog tela i tom prilikom se koristi prirodan materijal. Bez ozbira na tu prednost, mast ima i drugu stranu.

Sa njome se ne može postići značajno povećanje volumena, pa je nekada potrebno ponavljanje procedure usled nepredvidivosti stepena resorpcije masnog tkiva. Uz LipoLife laser, koji omogućava preživljavanje čak 95% masti, stepen uspešnosti postupka je danas u porastu.

U moguće komplikacije spadaju otoci i modrice, kao i veći stepen resorpcije masti. Sve ostale komplikacije izbegavaju se poštovanjem preporuka estetskog hirurga.

Krema za povećanje grudi

Dobre su kreme za grudi koje u sebi sadrže sastojke koji povećavaju cirkulaciju kože, podstiču regeneraciju kože, utiču na podizanje grudi i njihov bolji volumen.

 • Neodermila je sastojak koji pomaže oko poboljšanja teksture kože
 • Čičkovo ulje
 • Sveltama
 • Piskavica
 • Oleinska kiselina
 • Shea puter
 • Aloa vera

Kreme za povećanje grudi

 • Guam Inthenso krema za grudi
 • Bioclinica krema za uvećanje grudi
 • Krema za povećanje grudi dr Džejmsa
 • Devi gel za grudi
 • Mustela serum za zatezanje grudi
 • Bustural krema za grudi
 • Upsize krema za povećanje grudi
 • Megagrudin krema
 • Bust Size krema za grudi
 • Eveline mezo push up

Za one koje nemaju poverenja u komercijalne kreme, mogu isprobati i domaću varijantu kreme. Mada je kupovna varijanta na prirodnoj bazi delotvornija, jer aktivne supstance u njima brže deluju jer su koncentrovanije.

Iskustva sa kremom za povećanje grudi

Napomena, ove izjave smo našli na netu tokom istraživanja ove teme. Rezultati bilo koje metode je individualan

Oduvek sam imala male grudi. Isprobala sam kremu za grudi. Zategnula mi je dojke i povećala obim i volumen grudi. Prezadovoljna sam“ Marija

Ja imam problema sa opuštanjem grudi. Počele su da gube tonus. Zato sam i kupila kremu za grudi. Odlično se pokazala, a i grudi mi deluju veće, punije, dobile su volumen” Nena

Možda sam luda, ali ja od primene ovih krema za uvećanje grudi nisam primetila ništa. Koža mi je malo zategnutija i to je to. Barem grudi nisu više opuštene kao što su bile i lepše stoje. Možda sam očekivala previše.” Ivana

Kako povećati grudi u pubertetu

U pubertetu pustite vaše telo da uradi svoj posao bez mešanja u taj proces.

Grudi su danas često prenaglašene u medijima i uglavnom u negativnom kontekstu i na nekulturan način. Devojčice pak, iako nisu sasvim sigurne šta žele, mogu biti nesrećne što su njihove grudi manje nego što su očekivale. Sa druge strane, postoje i devojčice koje imaju velike grudi, ali su nezadovoljne time što privlače pažnju zbog njih.

Normalno je da grudi počnu rasti između osme i trinaeste godine. Grudi kod nekih devojčica rastu polako, dok kod drugih rastu brzo. Neke devojčice misle da grudi nikada neće početi da im rastu, ali to jednostavno nije istina. Devojčice počinju da se razvijaju u različito vreme i drugačijim tempom. Jedna devojčica će možda već imati potpuno razvijene grudi sa 12 godina, dok drugoj još nisu ni počele da rastu grudi.

Prva etapa razvoja dojki se dešava u ranom pubertetu, kada se devojčicama povećava estrogen. On počinje da cirkuliše kroz telo i predstavlja jedan od najvažnijih ženskih hormona.

Devojčice se stalno pitaju kolike će biti njihove grudi i kada će njihove grudi dostići punu veličinu. Ovo je proces koji se ne može ubrzati. Kao što ne možemo znati kada će biti početak rasta grudi, tako ne znamo ni koliko će i do kada rasti. Na veličinu grudi uglavnom utiču genetika i telesna težina. Ako devojčicina majka ima manje grudi i ona može očekivati da će imati slične. Mršave devojčice će možda imati manje grudi u odnosu na one koje imaju više telesnih masti i to je potpuno normalno.

Kada devojčicama porastu grudi, dobro je da nose grudnjak. Posebno ako se bave nekim sportom. Grudnjak se koristi da zaštiti mekano tkivo dojki ali i da ih pridržava. Devojkama je uglavnom prijatnije da imaju grudnjak, jer su grudi tada uglavom manje upadljive. Posebno ako je leto i devojčica nosi tanju bluzu.

Osećanja zbog kupovine prvog grudnjaka su uglavnom kao i kod devojčica inače, pomešana. Neke devojčice se raduju što će početi da nose grudnjak, a druge se bore da to bude što kasnije i plaše se nošenja donjeg veša “za odrasle”.

Kako devojčicama grudi budu rasle, one će birati i odlučivati se koji tip brushaltera im se više dopada. Grudnjaci imaju vek trajanja i kada izgube svoju elastičnost, izgubili su i svoju svrhu i vreme je da ih zamenite. Nosite sportski grudnjak dok vežbate. Grudnjaci sa mekim tankim punjenjem su najprijatniji i najudobniji, ali je preduslov odabrati ispravnu veličinu obima leđa i korpe. Odaberite pravu veličinu grudnjaka najbolja veličina silikona za vaše grudi.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments