Ugradnja silikona u grudi, da li boli ?

da li boli ugradnja silikona u grudi

Članak ažuriran 05. јан, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Blenderi
blender

Operacija silikonskih implantata ne boli i izvodi se u potpunoj anesteziji. Operacija traje oko sat vremena. Zatim dolazi oporavak. Nakon operacije osjetit ćete pritisak na prsa, koji obično traje tri dana. Oteklina traje do mjesec dana. Ako nije velika, možete se istuširati nakon tri dana, a ako je oteklina velika treba pričekati 7 dana za tuširanje.

✨ Preporučujemo članak, operacija nosa, cena.

Ciklobenzaprin je jedan od lijekova koje vam estetski kirurg može preporučiti. Opušta mišiće i smanjuje bol, ali se mora oprezno koristiti jer može izazvati dodatnu sedaciju ( sedacija je stanje smanjene svijesti koje se postiže davanjem određenih lijekova koji djeluju na središnji živčani sustav ).

Preporuča se primjena lijeka protiv bolova nakon operacije, a relaksant prema potrebi u slučaju bolova u ramenima, vratu ili kralježnici. Vaš kirurg će vam propisati antibiotike na bazi penicilina, osim ako niste alergični.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Antibiotici se primjenjuju pet do deset dana nakon operacije i štite vas od dodatnih infekcija, odnosno upale rane i okolnog tkiva.

Postoperativni tijek nakon povećanja grudi

Postoperativna nelagoda ili nelagoda nakon operacije uvelike varira od osobe do osobe. Dok neki mogu imati osjećaj boli, modrice, otekline ili otežano disanje, drugi mogu biti bez ikakvih problema. Iako većina nema nikakvih komplikacija, o eventualnim komplikacijama trebate razgovarati sa svojim plastičnim kirurgom. Kasne komplikacije mogu biti kontraktura i ruptura silikonskih implantata.

Prva kontrola je 3 do 4 dana nakon operacije, zatim se skidaju flasteri i kontrolira se rana. Sljedeća kontrola je nakon 7 dana od operacije, a zatim 14 dana nakon operacije i tada se skidaju šavovi. Tjedan dana nakon operacije dojke možete se vratiti normalnim svakodnevnim aktivnostima, ovisno o poslu koji radite. Seksualne aktivnosti treba izbjegavati najmanje 2 do 3 tjedna nakon implantacije silikona.

Oporavak nakon silikonske implantacije nije strašan, nakon 5 sati operacije možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Oporavak od anestezije može potrajati nekoliko sati, a preporuča se da za to vrijeme ležite.

Najbolje je pričekati i prepustiti se potpunom oporavku prije nego što se vratite svim svojim svakodnevnim aktivnostima. Pazite da sljedećih mjesec dana ne dižete ništa teško. Bavljenje sportom dopušteno je nakon 6 tjedana, a plivanje i vježbanje prsnih mišića dopušteno je 3 mjeseca nakon povećanja grudi. Nakon pregleda Vaš estetski kirurg će Vam dati preporuku kada možete početi s vježbanjem.

Morate se kretati nakon operacije dojke. To se prvenstveno odnosi na hodanje, penjanje uz stepenice, stajanje i sjedenje. Kretanjem se smanjuje mogućnost nastanka krvnih ugrušaka (krvnih ugrušaka).

Prvih mjesec dana nakon ugradnje silikona zabranjeno je sunčanje, od ugradnje implantata najbolje je pričekati 3 mjeseca. Budite odgovorni prema sebi i nemojte sami skraćivati ​​oporavak. Najbolje je planirati datum ugradnje silikona, primjerice zimi ili jeseni. Ne smijete piti alkohol prije operacije dojke i dogovoriti prijevoz do kuće nakon ugradnje implantata kada budete otpušteni iz bolnice ili klinike.

Ako osjetite povišenu temperaturu, pojačanu bol, crvenilo kože ili neočekivani iscjedak iz drenaže ( obilno krvarenje, gnoj, itd. ), odmah se obratite svom kirurgu. Takvi slučajevi su vrlo rijetki, ali nisu isključeni.

Liječenje rane nakon ugradnje silikona u dojku

Zavoji se uglavnom skidaju nakon nekoliko dana operacije, dok neki ostaju i do tri tjedna ( sterilne trake ). Sterilne trake štite ranu od infekcije tijekom cijeljenja kože, a kirurg će ih kasnije bezbolno ukloniti. Ako se trakice počnu guliti, nemojte ih naglo skidati kako ne biste oštetili svježe zaraslu kožu. U tom razdoblju dopušteno je održavati osobnu higijenu, ali pazite da spomenute trake ne budu dulje mokre.

oralni tus za zube i desni

Izbjegavajte saune, bazene i druga slična mjesta najmanje dva mjeseca nakon operacije. Isto vrijedi i za kupanje u moru. Primijetit ćete da su ožiljci bljeđi od ostatka kože, ali mogu i potamniti više od okolne kože, a to je normalna pojava. Pazite da ožiljke zaštitite kremom s visokim faktorom ako ih izlažete suncu.

mini pekara

Moguće nuspojave silikonskih implantata u grudima

Iako stručna javnost i kirurzi tvrde da je to već postala rutinski zahvat i da su komplikacije rijetke, one i dalje postoje. Kako biste donijeli konačnu odluku, morate biti upoznati s ovom stranom povećanja grudi. Imajte na umu da ovo nije estetski zahvat, već plastična rekonstruktivna kirurgija.

Prva stvar je da silikoni u dojkama u nekim slučajevima ipak mogu ometati dojenje. Stoga treba dobro poznavati mogućnosti umetanja silikona u dojku kao i vrstu samih implantata. Najbolje je to učiniti nakon dojenja, kada beba odraste.

Postoji rizik da će silikoni spriječiti otkrivanje raka dojke. Tijekom mamografije, rendgenskih zraka ili ultrazvuka implantati (silikoni) mogu sakriti tumore ili lezije. Također, grudi se tada pritiskaju, što povećava šansu da se silikoni oštete.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Nekvalitetan silikon (implantat) ili loš kirurg mogu dovesti do nepotrebnih komplikacija. Dvaput provjerite koju marku silikona ugrađujete i tri puta provjerite kvalitetu vašeg budućeg estetskog kirurga.

Jer možete izgubiti osjećaj u bradavicama i grudima, trajno ili samo privremeno. To se događa ako kirurg nije vješt i prereže sva tri živca. Dvostruki mjehur nastaje kada se jedan ili oba implantata pomaknu ispod linije gdje se grudi spajaju s prsnim košem, stvarajući liniju ili udubljenje preko donjeg dijela dojke. To se može dogoditi ako su implantati preveliki ili loše postavljeni.

Kapsularna kontraktura nastaje kada ožiljno tkivo formira kapsulu koja pritišće implantat pa može postati tvrd i deformiran. Puknuće implantata ( silikona ), ma koliko dobro bilo, može puknuti ( šanse za tako nešto su vrlo male ), a to je posljedica prirodnog starenja implantata, pretjeranog pritiska u prsima ili traume ( moždani udar ). Zatim dolazi do promjene veličine i oblika dojke.

Prijeoperacijska priprema obično je uključena u cijenu operacije

  • Kontrola krvne slike
  • RTG pluća s nalazom radiologa
  • Pregled anesteziologa
  • EKG, pregled internista ( kardiologa )
  • Bolnica dan i noć
  • Posebni prsluci koje nosite mjesec dana nakon ugradnje silikona. Nakon toga možete se prebaciti na sportski grudnjak ili bilo koji bez žice. Žicu treba izbjegavati 6 mjeseci nakon operacije
  • Kontrole nakon operacije

Boli li silikonska implantacija u grudi ?

Operacija silikonskih implantata ne boli i izvodi se u potpunoj anesteziji. Postoperativna nelagoda ili nelagoda nakon operacije uvelike varira od osobe do osobe.

Položaj reza i ožiljci nakon operacije dojke?

Silikoni se postavljaju submamarnim pristupom, kroz rez dug oko 4 cm. Ožiljak kasnije ulazi u submamarnu brazdu i nije uočljiv ( gotovo je nevidljiv ). Vaš estetski kirurg će vam to detaljnije objasniti.

Dojenje djeteta nakon povećanja grudi?

Bez problema je moguće dojiti bebu. Dual Plane je tehnika povećanja grudi ( augmentatio mamarum ), metoda izbora za mlade djevojke koje nisu rodile. Silikoni u dojci su ispod netaknute mliječne žlijezde. Stoga je dojenje moguće. Silikoni se postavljaju ispod mišića i mišićne fascije.

Ultrazvuk ili mamografija, ovisno o vašoj dobi

* Ako ste mlađi od 40 godina, morate napraviti ultrazvučni pregled dojki, ali ne stariji od 6 mjeseci
* Ako ste stariji od 40 godina, morate napraviti mamograf, ali ne stariji od 6 mjeseci

aku alati

Životni vijek silikona u dojkama i njihove promjene tijekom vremena

Implantati ( silikoni ) se ne mogu pomicati, ali mogu tako izgledati i to ima veze s istezanjem i promjenama kože tijekom vremena, ako vam tjelesna težina često varira i ne nosite grudnjak. Operacija grudi sama po sebi nije konačno riješena za bujne i lijepe grudi, već je treba njegovati i brinuti.

Uobičajena je zabluda da se ugradnjom silikona u grudi, grudnjaci više ne moraju nositi. Zapravo, grudnjaci su obavezni, jer sila gravitacije ( gravitacije ) još uvijek pokušava spustiti vaše grudi, pa se grudi s vremenom mogu opustiti. Ne morate nositi grudnjak u posebnim prilikama i svečanim događajima i možete uživati ​​u svom dekolteu.

Najčešće tehnike ugradnje silikona u grudi

Estetski kirurzi diljem svijeta implantate postavljaju ispod mišića ili kombinacije, odnosno dijelom ispod mišića, a dijelom ispod fascije ( Dual Plane tehnika ). Postavljanje ispod mliječne žlijezde je napuštena metoda koja se ne koristi.

Ovakav pristup ( fascija i mišić ) osigurava trajnost silikona, prirodan izgled, dugovječnost ovog estetskog zahvata, mogućnost dojenja, mogućnost pregleda ( rentgenska mamografija i ultrazvuk ). Vaš estetski kirurg će vam detaljnije objasniti koju tehniku ​​koristi i zašto.

Masaža grudi nakon operacije povećanja grudi

Veće i ljepše grudi izvor su velike sreće, ali i brojnih frustracija. Masaža nakon njihova povećanja pomaže u sprječavanju stvaranja ožiljnog tkiva. Nakon ugradnje silikona dolazi do stvaranja kolagenskog sloja. Ovaj sloj općenito nije bitan, ali u nekim slučajevima može stvrdnuti. Tada se može činiti čudnim i uzrokovati bol osobi koja ga ima.

Masaža grudi pomaže u sprječavanju stvrdnjavanja. Ako vam ih estetski kirurg preporuči, poslušajte ga, jer to može pomoći.

Masaža grudi u dva pokreta

Pokrivenost i kretanje prsa ( podizanje i spuštanje ). Držite ih tako nekoliko sekundi. Pokrete ove vrste treba ponavljati u redovitim intervalima. Klasična masaža kružnim pokretima djeluje dosadno u odnosu na druge pokrete. Međutim, to je još uvijek jedan od najčešćih pokreta u masaži.

Držanje prsa sa strane. Masaža se čini čudnom i zahtijeva da zagrlite prsa, a zatim pritisnete prema sredini prsa. Zadržite 5 do 10 sekundi i otpustite. Ponovite pokret ali prekriženih ruku ( aktivirana je druga strana prsa ).

Također možete napraviti masažu koja uključuje hvatanje desnog ramena lijevom rukom i obrnuto. Djeluje na prsa jer u isto vrijeme treba pritisnuti prsa laktom. Pritiskom na prsa uz pomoć okomito postavljenih ruku može puno pomoći u poboljšanju stanja njima. Ove masaže možete raditi nekoliko mjeseci. Za dobar tonus grudi, nastavite ih masirati svaki tjedan.

Lijep, zategnut i zdrav dekolte ponos je svake žene. Jer vi to zaslužujete 🙂

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]
kozja surutka

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments