Silikoni u grudima veličine | objašnjenje

silikoni u grudima velicine

Članak ažuriran 23. јул, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Blenderi
blender

Ako kupite košaricu ( grudnjak ) sa spužvicama, silikonima i dodacima kako bi vaše grudi izgledale veće i punije ispod odjeće, onda želite da vam grudi budu veće nego što jeste, ali se bojite silikonskih implantata ili imate nema novca. Ako imate prijelom i planirate povećati grudi, pokazat ćemo vam kako odabrati najbolju veličinu silikona za svoje grudi zbog koje ćete izgledati lijepo, osjećat ćete se samopouzdano i po uobičajenoj cijeni silikonskih implantata.

Postavite si sljedeća pitanja kako biste bili kristalno jasni o tome treba li vam silikoni ili ne u životu.

 • Zašto ovo radim ?
 • Koliko mi smeta trenutni izgled ?
 • Imam li dovoljno vremena za odsustvo s posla ?

✨ Preporučujemo članak, operacija nosa, cena.

Svaki dobar estetski kirurg će vam skrenuti pozornost da razmišljanje o povećanju grudi ne znači da ste čudni, nedosljedni ili nesigurni, već da želite izgledati bolje. On će biti s vama na svakom koraku ovog puta koji ste odabrali, a to nije lako.

Žene se najčešće odlučuju za silikone u grudima od 350 ml, srednje košarice. Estetski kirurzi slijede određene smjernice na temelju proporcija vašeg tijela kao što su veličina prsa, izgled prsa, širina prsne kosti i veličina ključne kosti ( ključne kosti ) kada određuju najbolju veličinu silikona za vas.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Ponekad želje i ideje nisu realne i tada će vam dobar estetski kirurg skrenuti pozornost na opasnosti i komplikacije onoga što želite učiniti.

Izmjerite veličinu vaših grudi i odredite veličinu košarice – silikona

Popularni nazivi za grudi su “trojka” ili “petica“, što mnoge zbuni kada žele odrediti veličinu silikona za grudi ili veličinu grudnjaka ( grudnjaka ) jer to nisu standardne veličine proizvođača.

 • Grudi jedinica = 70 / 75A = XS
 • Grudi dvojka = 70 / 75B = S
 • Grudi trojka = 80A / B = M
 • Grudi četvorka = 80 / 85B = L
 • Grudi petica = 85 / 90C = XL

Odredite veličinu svoje košarice, grudnjaka

 • Krojačkim metrom izmjerite opseg prsa i ispod prsa
 • Izmjerite opseg prsa na sredini prsa ( položaj gdje su grudi najpune, to je obično razina bradavice )
 • Ako mjerenje pokazuje središnju vrijednost ( između 0 i 5 ), zaokružite je na najbližu vrijednost
 • Oduzmite vrijednost prvog i drugog mjerenja
 • Dobivena razlika određuje veličinu košarice vaših grudi

Razlika od oko 2,5 cm je veličina košare A
Razlika od oko 5 cm je veličina košare B
Razlika od oko 7,5 cm je veličina košare C
Razlika od oko 10 cm je veličina košare D
Razlika od cca 12,5 cm je veličina DD košarice
Razlika dobivena oduzimanjem više od 12,5 cm tada će varirati veličinu košare od proizvođača do proizvođača.

Izračunajte veličinu vašeg grudnjaka ili budućih silikonskih grudi

Europske mjere za veličinu grudi

ugradnja silikona u grudi cena

Američke mjere za veličinu grudi

anatomski silikoni za grudi cena

Na primer: 34D ima opseg prsa od 94 cm a 34DD ima opseg prsa od 97 cm

Ako imate prsa veličine kopra A i želite da grudi budu veličine košarice B, tada se obično ugrađuju silikoni od 250 do 300 cc ( kubika ).
Ako imate prsa veličine kopra A i želite da grudi budu veličine košarice C, tada se obično ugrađuju silikoni veličine od 300 do 350 cc ( kubika ).
Ako imate prsa veličine kopra A i želite da grudi budu veličine košarice D, tada se obično ugrađuju silikoni od 370 do 430 cc ( kubika ).

Marka i model silikona koji se najčešće ugrađuju

Estetski kirurzi koriste silikone Motiva ili Mentor Polytech. Polytech implantati za grudi punjeni su posebnim silikonskim gelovima odobrenim za dugotrajnu implantaciju. Oni također čine implantate grudi stabilnima. Ako promijenite oblik umjerenim pritiskom, vratit će se u prvobitni oblik. A “dual plane” je način na koji obično rade postupak.

Konačan odabir veličine, vrste i oblika implantata vrši se na pregledu, ispred ogledala uz korištenje demo silikona ( konzultacije i pregled su obično besplatni ). Neki estetski kirurzi preferiraju anatomske silikone u odnosu na okrugle, a trenutno su moderni poliuretanski silikoni noćna mora kirurzima, no za žene imaju brojne prednosti pa se najčešće ugrađuju.

Postoje silikoni s različitim vrstama silikona. Može biti mekana ili čvrsta. Može biti ovalne ili okrugle baze. To mogu biti poliuretanski implantati. Poliuretanski implantati za grudi popularni su kod žena koje žele nastaviti s aktivnim sportskim aktivnostima. Ova vrsta silikona daje osjećaj prirodnih grudi, a tome teži većina žena. Čvrste silikone najčešće biraju mlade djevojke. Prije nego što se odlučite za neku od vrsta silikona, konačno se odlučite za konzultacije sa svojim estetskim kirurgom.

silikoni u obliku suze

Silikoni u dojku ugrađuju se ispod mišića ili kombinacije, odnosno dijelom ispod mišića, a dijelom ispod fascije ( dual plane tehnika ). Ovakav pristup ( fascija i mišić ) osigurava trajnost silikona, prirodan izgled, dugovječnost, mogućnost dojenja, mogućnost pregleda ( rentgenska mamografija i ultrazvuk dojki ). Implantacija ispod žlijezde je napuštena metoda i više se ne koristi.

oralni tus za zube i desni

Rezovi i veličina ožiljka
Silikoni se ugrađuju submamarnim pristupom, kroz rez dug oko 4 cm. Ožiljak kasnije ulazi u submamarnu brazdu i nije uočljiv ( gotovo je nevidljiv ).

Ugradnja silikona laserskom operacijom
Laserska kirurgija je vrsta kirurgije koja koristi posebne svjetlosne zrake umjesto skalpela za stvaranje rezova i operacija. Najčešće korišteni kirurški laseri su CO2 i Nd:YAG laseri. I tako se napravi beskrvni rez.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Trajnost silikona nakon ugradnje
Ako s vremenom dođe do smanjenja tkiva dojke i veličina silikona više nije adekvatna, onda postoji razlog da se manji zamijeni većim silikonom kako bi se grudima vratila punoća i čvrstoća. Današnji silikoni su izdržljivi i sigurni, a ako su volumen i oblik grudi zadovoljavajući, nema potrebe za zamjenom. Proizvođači Mentor i Motiva također daju doživotno jamstvo na svoje silikone.

mini pekara

Dojenje djeteta nakon povećanja grudi
Moguće je dojiti bebu. Dual Plane je tehnika povećanja grudi ( augmentatio mamarum ), metoda izbora za mlade djevojke koje nisu rodile. Silikoni su ispod netaknute mliječne žlijezde. Stoga je dojenje moguće. Silikoni se ugrađuju ispod mišića i mišićne fascije ( fascije su pomoćni organi mišića i formirani su od vezivnog tkiva ).

Prije povećanja grudi, prvo se informirajte

Prema mnogim statistikama, povećanje grudi je najtraženija estetska kirurgija. Podijelit ćemo s vama neke insajderske informacije o ovoj intervenciji, koje biste trebali znati ako razmišljate o proširenju.

Prva operacija neće biti jedina. Statistike govore da oko 30% žena ima barem dvije operacije dojke. Najčešći razlog je promjena oblika ili veličine implantata, ali može biti i kontraktura kapsule, debljanje ili gubitak težine, kasni serum ili nešto drugo.

Dobro procijenite vjerodostojnost izabranog estetskog kirurga. Provjerite je li član domaćih i stranih udruga za estetsku kirurgiju, bavi li se isključivo estetskom kirurgijom. Zahtjev da pogledate fotografije prijašnjih pacijenata, provjerite koliko je operacija obavljeno. Pokušajte stupiti u kontakt s njegovim drugim pacijentima.

S posla obično odlazi 7 do 15 dana, dok je oporavak potpun tri tjedna nakon operacije.

Grudi sa silikonom “pri ruci” na dodir nisu iste kao one bez silikona. Silikoni su jači, pravilnijeg oblika. Lakše ih je uočiti ako žena ima vrlo malo tkiva ili ako je veličina (volumen, kubični kapacitet) silikona velika.

Prije operacije silikone treba testirati uživo, pred ogledalom. Ovo je najbolji dojam kakav silikon, koja vam veličina najviše odgovara.

silikoni u grudima slike

Tijelu treba vremena da se prilagodi silikonima, nije preporučljivo koristiti previše silikona u prvoj operaciji. Ako žena i nakon operacije želi veće grudi, prije promjene silikona treba pričekati najmanje 12 mjeseci.

Povećanje grudi obično ne utječe na dojenje. Silikon nije u mlijeku niti šteti bebama. Ponekad samo, ako se pristupi kroz areolu, dojenje može biti teško.

Osjećaj u bradavici se obično ne mijenja. U početku su malo osjetljiviji nego inače, malo natečeni, ali kasnije se to normalizira.

Bol postoji nakon operacije dojke. Dosta su jaki, ali se mogu liječiti analgeticima. Pogledajte članak Ugradnja silikona u grudi, da li boli.

Nakon operacije ćete najvjerojatnije nositi drenove ( drenažno sušenje ). Obično samo jedan dan.

Ako bolesnica ima pozitivnu obiteljsku anamnezu raka dojke, može se razmotriti uklanjanje žlijezde i rekonstrukcija silikona. Također, tada se može odabrati oblik i veličina grudi.

Iako je to prilično uobičajeno, nemojte inzistirati na najvišim mogućim silikonima. Imajte na umu da postoji pravilo da je postotak komplikacija proporcionalan veličini silikona.

Moguće je povećati grudi masnim tkivom bez silikona. Malo je skuplji, zahtijeva više zahvata i rezultati nisu predvidljivi kao kod silikona ( implantata ).

Areole ( prsten oko bradavice ) mogu se smanjiti i podignuti. To radimo redovito tijekom smanjenja grudi, a ponekad i tijekom povećanja grudi.

Uobičajena cijena povećanja grudi je oko 3000 eura, može biti oko 10% manja ili veća i ovisi o vrsti silikona, operativnoj tehnici, bolnici u kojoj radite.

aku alati

Ako trebate podići grudi, očekujte puno veću cijenu.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Nemojte previše vježbati odmah nakon operacije. Kardio vježbe se ne preporučuju 10 do 12 tjedana nakon operacije. Počnite polako s vježbama za noge, stražnjicu, leđa, a na kraju dodajte mišiće ruku i prsa.

Postavite pitanja za vašem estetskom kirurgu

Zbog sve veće potražnje za estetskim zahvatima, mnogi se liječnici predstavljaju kao estetski kirurzi, stoga je važno paziti da kirurg kojeg odaberete ima završenu specijalizaciju iz plastične kirurgije i da je član međunarodnih stručnih udruge za plastičnu kirurgiju (ISAPS).

Prilikom odabira estetskog kirurga zakažite konzultacije i ne ustručavajte se postaviti mu sljedeća pitanja ( radi se o vašem zdravlju i vašem novcu ). Ako ne žele odgovoriti ni na jedno od sljedećih pitanja ili izbjegavaju odgovor, okrenite se ODMAH i napustite bolnicu/kliniku.

Kvalifikacije i iskustvo estetskog kirurga

 • Kada i gdje je završio specijalizaciju
 • Koliko takvih operacija obavite godišnje
 • Koliko revizija ili ponovnih operacija ima godišnje
 • Koliko se dugo bavi isključivo estetskom kirurgijom

O njegovom dosadašnjem radu

 • Želite vidjeti fotografije snimljene prije i nakon operacije ( vjerojatno će vam to ponuditi )
 • Pokušajte razgovarati s jednim od njegovih prethodnih pacijenata
 • Tražite od kirurga da vam pokaže pacijente slične konstitucije

O silikonima (implantatima) koje ugrađuje

 • Razgovarajte o veličini silikona i isprobajte ih ispred ogledala
 • Postavljajte pitanja o dojenju i osjetljivosti areole i bradavica
 • Dogovorite se o vrsti silikona koji ćete koristiti
 • Pitajte o prednostima poliuretana u odnosu na silikonske silikone ( implantate )
 • Saznajte koje vrste jamstva daju proizvođači silikona

O mogućim komplikacijama

 • Saznajte koji su rizici operacije
 • Saznajte koje su rane, a koje kasne komplikacije
 • Pitajte koje komplikacije možete očekivati ​​da bi izazvale dodatne troškove

O pripremi za operaciju

 • Saznajte koliko dugo ćete biti odsutni s posla
 • Postavljajte pitanja o uzimanju kontraceptiva ili drugih lijekova
 • Napravite popis što kupiti prije operacije ( Octenisept, gaza, analgetici )

O bolnici/klinici gdje ćete obaviti operaciju

 • Obavezno se raspitajte o statusu bolnice ili klinike u kojoj radite operaciju, je li registrirana, akreditirana za ovu vrstu intervencije
 • Ima li bolnica intenzivnu njegu u slučaju komplikacija
 • Ima li bolnica stalne anesteziologe
 • Koliko kreveta i operacijskih sala ima u bolnici
 • Zamolite da vidite jednu od soba za pacijente

O operaciji i postoperativnom procesu

 • Pitajte koliko ćete vremena provesti u bolnici
 • Raspitajte se o vrsti operacije koju estetski kirurg izvodi i o položaju ožiljaka
 • Pitajte hoćete li imati drenaže nakon operacije
 • Saznajte tko će vam se moći obratiti u slučaju problema nakon operacije
 • Dogovorite se tko i kada uklanja šavove
 • Da li se grudnjak i traka kupuju zasebno ili dobivaju u bolnici ( da li je uračunat u cenu )

Financijska pitanja

 • Saznajte koliko ukupno košta operacija i što je uključeno u cijenu zahvata
 • Pitajte plaćaju li se kardijalni pregledi, laboratorijske analize, kontrole i obloge posebno
 • Pitajte plaća li se rana ponovna operacija zbog komplikacija dodatno ili ne
 • Je li potrebno ostaviti polog prilikom zakazivanja termina
 • Saznajte kada se točno plaća cijeli iznos postupka

Ako imate još pitanja, ne ustručavajte se postaviti ih, radi se o vašem zdravlju i novcu. Bolje je postavljati puno pitanja prije nego nakon operacije.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments