Da li boli prvi spolni odnos (sex)

boli li prvi spolni odnos

Članak ažuriran 05. сеп, 2023.

[icegram campaigns=”25391″]

dejan čorba Kreator članka

Djevojke najviše brine hoće li im to boljeti tijekom prvog odnosa. Prvi spolni odnos za djevojku može biti bolan, ali ne mora biti. Sve ovisi o vašem himenu, grčete li se tijekom odnosa i da je li vaš partner nježan i strpljiv.

Sadržaj

Preporučujemo članak, kandida.

Da bi prvi spolni odnos ( snošaj ) bio moguć i ugodan, potrajao dovoljno dugo i pružio zadovoljstvo, rodnica prije svega treba biti vlažna i kod dječaka postoji erekcija. Ako to nije slučaj, penetracija ( koitus ) će biti nemoguća, nepotpuna ili bolna.

Glavni razlog zašto nema vlaženja rodnice i erekcije je strah da će se dogoditi ono čega se bojite ( strah da nećete biti – dovoljno dobri u krevetu ).

mrsavljenje
mrsavljenje

Boli li prvi spolni odnos

Djevojčice najviše brinu očekivana bol pri prvom prodoru, puknuće himena i krvarenje. Zbog tog straha najčešće niti ne razmišljaju o tome kako doživjeti zadovoljstvo tijekom prvog spolnog odnosa.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Kao što već znate, prva spolni odnos može biti bolan, ali to nije uvek slučaj. Sve ovisi o konstituciji himena, da li ste u grču, te je li partner nježan i strpljiv tijekom veze.

Bol koju možete osjetiti tijekom prvog snošaja ( spolni odnos ) nastaje zbog puknuća himena ( pečenje je uobičajeno ), ali češće bol nastaje zbog kontrakcije vaginalnih mišića, nedostatka vaginalne sluzi ( niste mokri ) i neaktivnosti ovih mišića.

Može se dogoditi da tijekom prvog spolnog odnosa himen bude samo djelomično probušen. U tom slučaju krvarenje je slabo, pa se sljedeći put krvarenje ponovi.

Kod nekih djevojaka himen je toliko elastičan da se tijekom prvog snošaja ne osjeća probušen, a nema ni krvarenja. Djevojka koja osjeća bol pružit će otpor svom partneru, stoga je važno strpljenje s partnerom.

hemo 500x420

Nasilno prodiranje, jednim naletom, probušit će himen i uzrokovati bol velikog intenziteta. Nedovoljno vlažna vagina zbog trenja može biti bolno iskustvo za dječaka. Takva situacija je stresna i stavlja dodatni napor na dječaka da održi erekciju. Iznenadni prodor u anus također je bolan.

Strahovi koji se javljaju tijekom veze

Strahovi su prisutni od samog početka vašeg razvoja jer su vas naučili da je seks stvar o kojoj se ne priča. Pa, zbog neizvjesnosti vas i privlači i plaši. U časopisima, filmovima i na internetu sve djeluje vrlo jednostavno, a “promašaji” se rijetko prikazuju pa se može steći dojam da je užitak nešto što se podrazumijeva.

Događa se da djevojka doživi poraz kod dječaka s malom erekcijom, misleći da nije dovoljno privlačna. Ali gubitak erekcije u takvim situacijama može biti posljedica ljubavi ( jer se dječak boji da vas ne povrijedi ili ne želi nastaviti raditi ono što vas boli ).

Bezbroj je razloga zašto dečko može “zakazati” u ključnom trenutku ( izgubiti erekciju ). Ovo nije poraz, ali je razlog za strpljenje i razgovor.

U prvoj vezi često je dječaku nemoguće postići erekciju zbog anksioznosti ( nedefinirani strah ili tjeskoba, osjećaj da će se nešto loše dogoditi ). Ako dječak prestane razmišljati o tome, opusti se i popusti, problem će biti samo privremen i nestati.

To ne znači da je tip impotentan. Strpljiva i nježna djevojka može učiniti mnogo da riješi ovaj problem.

Važno je podržati partnera, vjerovati mu i reći da ne moraju ići “do kraja”. Ako djevojka pokaže da njena očekivanja nisu nerealna, momak će se lakše opustiti.

Svaki sljedeći spolni odnos koji je uspješan i opuštajući od početka do kraja, ojačat će vaše i njegovo samopouzdanje.

program za mrsavljenje

Problem s postizanjem erekcije događa se i iskusnima. Na erekciju mogu utjecati brojni čimbenici poput stresa, umora, prehrane, privatnih i poslovnih problema, nedostatka adekvatnog prostora za vezu, straha od novog partnera, straha od starosti, bolesti ili korištenja određenih lijekova.

Problemi s erekcijom se redovito javljaju kod onih koji koriste droge i alkohol.

Svatko sumnja u svoje tijelo u nekom trenutku svog života. Djevojčice vode računa o svojoj težini, celulitu i bujnosti grudi ( namirnice za prirodno povećanje grudi koje dokazano djeluju ), dok dječaci najviše vode računa o veličini mišića. Ispada da smo drugima privlačni samo ako vjerujemo u vlastitu privlačnost.

Ne postoji pravo vrijeme za prvi spolni odnos ( seks ), to je individualna stvar. No, postoje kriteriji koji moraju biti ispunjeni da bi mlada osoba započela aktivan seksualni život.

Odgovorni ste za siguran i aktivan seksualni život

Obrazovanje
Ne postoji gornja dobna granica za prvi spolni odnos, kao što ne postoji gornja granica za posljednji, jer nikad niste prestari za uživanje u seksu. Godine same po sebi nisu ništa, bitno je što si naučio ili nisi naučio tijekom tih godina. Potrebno je biti zreo i informiran.

Poznavati osnovne činjenice o spolno prenosivim bolestima (prepoznavanje i uklanjanje genitalnih bradavica kod kuće), trudnoći i zaštiti od neželjene trudnoće.

Tjelesna zrelost
Vaše tijelo treba u potpunosti razviti, a posebno je važno da se razvijaju spolni i reproduktivni organi. Ako to nije slučaj, spolni odnos može biti neizvediv, traumatičan, vrlo bolan i rizičan jer može dovesti do privremenog ili trajnog oštećenja ovih organa.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

Može se dogoditi da ta oštećenja ometaju daljnji rast i razvoj organa pa čak i potpuni gubitak plodnosti. Dok traumatično iskustvo zbog boli i ozljede ili nemogućnosti spolnog odnosa ( zbog premalenih organa, vaginalnih grčeva, nepostojanja i/ili loše erekcije ) može učiniti da nikada ne poželite imati seks.

Prva menstruacija kod djevojčica i prve spontane erekcije i ejakulacije kod dječaka, ne znače nužno da je rast i razvoj reproduktivnog organa završen. No i tada postoji mogućnost da djevojka zatrudni. Trudnoća u još nerazvijenom tijelu djevojčice ima ozbiljne posljedice, koje su više nego opasne za njezinu osobnost i zdravlje.

Emocionalna zrelost
je vrlo važno za prvu vezu ( seks ). Samo emocionalno zrela osoba, bez obzira na godine, moći će ispravno procijeniti spremnost za prvu vezu.

Emocionalno zrela osoba, kada osjeti da nije spremna za prvu vezu ili vođenje ljubavi, kaže “ne” svom partneru, bez obzira na pritiske. Svatko ima pravo ne pristati na spolni odnos i ne biste se trebali osjećati krivim zbog te odluke.

Morate dobro razmisliti što želite, a što ne. Uvijek uzmite vremena za razmišljanje i nemojte podleći pritisku. Uzmite u obzir potrebe i želje osobe s kojom ćete imati prvu vezu ( to je znak poštovanja i ljubavi ). Ali ako ispunjavanje tuđih želja krši vaše želje, nemojte se ustručavati reći ne.

Ako mislite da bi vas prva veza ili bilo koji kasniji spolni odnos na neki način povrijedio, nemojte se upuštati u to.

Izbor partnera
Kada namjeravate imati vezu s nekim, u pravilu trebate biti osoba za koju vjerujete da vas neće iznevjeriti ( u smislu zadovoljstva i pazite da veza bude sigurna ).

Mnogi ulaze u vezu samo zbog seksa, ali idealna osoba bi bila ona koja vas voli, a vi volite njega. Postavite si sljedeća pitanja

  • Možete li vi i vaš partner slobodno razgovarati o seksu, trudnoći i spolno prenosivim bolestima
  • Vjerujete li mu, volite li ga i poštujete li ga
  • Da li te voli, poštuje i vjeruje li u tebe
  • Znate li što vaš partner voli, a što ne voli
  • Zna li on što ti voliš, a što ne
  • Imate li želju voditi ljubav s njim
  • Mislite li da će vam vaš dječko pružiti seksualno zadovoljstvo
  • Mislite li da možete računati na njega da će biti uz vas u slučaju neželjene trudnoće ili spolno prenosive bolesti
  • Pritišće li vas partner da vodite ljubav

Zamjena za prvu vezu
Ako shvatite da još niste spremni za prvu vezu, to ne znači da nemate izbora. Postoji mnogo načina da se zadovolji seksualna želja i potreba bez seksa. Neke od zamjena su maženje, grljenje, ljubljenje, masaža ili masturbacija.

Vrlo je važno da se zajedno dogovorite koliko daleko želite ići (u strasti vaš partner može pomisliti da ste se predomislili i da želite vezu – seks). Maženje zbog nespremnosti partnera za prvu vezu nije predigra.

Predigra je zapravo igra, sve što radimo s drugom osobom je seks. Cilj bi trebao biti vaše i njegovo zadovoljstvo.

Uzajamno poštovanje
Morate poštivati ​​sebe i druge i znati što želite. Prva veza (vođenje ljubavi) je prekrasno iskustvo, ali samo ako ste oboje spremni za to.

Zaštita tijekom seksa
Obavezno koristite zaštitu tijekom prve veze, kao i svake sljedeće. Zaštita je mudra odluka za vas i osobu s kojom želite vezu.

Najčešći kontraceptiv i sredstvo zaštite od spolno prenosivih bolesti je kondom.

Postavite Pitanje ✏️ Objavite Komentar

[icegram campaigns=”23919″]

Postavite Pitanje ⬇️ Objavite Komentar

guest
0 Objave
Inline Feedbacks
View all comments